• DOLAR 32.591
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2505.43
  • ...
Okul Alış Verişi Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Yeni eğitim ve öğretim dönemi 16 Eylül`de başlıyor. Öğrenciler 3 aylık bir tatilin ardından tekrar ders başı yapacak. Çocuklar kadar velilerin de okul hazırlığı yaptığı şu günlerde, okulların hangi üniformaları kullanacağı açıklandı.

FARKLI FİYATLAR

Yeni Eğitim-Öğretim yılının açılmasıyla birlikte serbest kıyafet uygulamasının da velilerin inisiyatifine bırakıldığı belirtildi. Çocuklarının serbest kıyafetle okula gitmesinden yana olmayan veliler üniforma ve önlük alışverişine çıktı. Lise ve ortaokul öğrencilerinin giyim-kuşam maliyeti 90 ile 150 TL arasında değişirken, ilkokul öğrencileri 40 ile 60 TL arasındaki fiyatlardan istedikleri üniformaları satın alabiliyor.

MALİYET YÜKSELECEK

Geçtiğimiz haftadan bu yana okulların girişinde sergilenen üniformaları inceleyen aileler, şimdi anlaşmalı mağazalardan bu kıyafetleri alıyor. İlkokul öğrencilerinin giydiği mavi ve siyah önlükler 25 ile 45 TL arasında satılıyor. İlkokul öğrencileri için gömlekler 12 ile 18, etekler 20 ile 35, pantolonlar 15 ile 30, kravatlar 5 ile 10 TL, çoraplar 5 ile 10 TL arasında fiyatlandırılıyor. Okul çantası ise 20 TL`den başlayarak 150 TL`ye kadar çıkıyor. Önümüzdeki haftadan itibaren fiyatlarda artış olması bekleniyor. (Ali Fidancı-Enes Durmaz / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir