• DOLAR 32.564
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2431.058
  • ...
Şanlıurfa'da eğitim yılı sorunlarla başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun öğretmen açığı, ücretli öğretmen sorunu, sivil itaatsizlik, başörtü sorunu ve karma eğitim gibi birçok konuda açıklamalarda bulundu.

 

Urfa'nın öğretmen açığını giderilmeli
İstanbul'dan sonra en fazla öğretmen açığı bulunan ilin Şanlıurfa olduğunu ifade eden Coşkun "Urfa'da hali hazırda 10 bin öğretmen açığı var. Şanlıurfa'da geçen yıl 130 okulun temeli atılmıştı yanlış değilsem ekimde de başbakanın katılacağı bir programla 100 veya 120 okulun temeli atılacak. Dolayısıyla bu okulları da hesaba katarsak öğretmen açığı hayli artıyor. En son 41 bin öğretmen ataması yapıldı. Urfa'ya 3 bin 500 öğretmen atandı. Tabii ki bu yetersizdir buradan yetkililere sesleniyorum, Urfa'ya en azından 10 bin öğretmenin atanmasını bekliyoruz. Ortalama olarak 7 bin öğretmen açığımız var, bunu ücretli öğretmen atama yoluyla kapatmak istiyorlar. Ücretli öğretmen yoluyla yapılan eğitimin ne kadar faydalı olduğu ayrı bir soru işaretidir. Urfa milletvekillerine, sayın bakanımıza bu işe bir el atmasını, Urfa'nın öğretmen açığını gidermesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Sivil itaatsizliğimiz devam ediyor
Eğitimde başörtüsü sorununa dile getiren Coşkun, "Memur sen olarak sivil itaatsizlik eylemlerini başlattık hali hazırda düzeltilen bir şey yok. Bugün de bu konuda arkadaşlarımıza mesaj çektik. Hakkımızı alana kadar bu eylemlerimize devam edeceğiz. Kamuoyunun şunu iyi bilmesini isteriz ki, sivil itaatsizliğimiz devam ediyor. Memur Sen olarak 12 milyon imza topladık. Bu da demektir ki toplumun birçoğu bu konuda hemfikir. Buna rağmen 2002 yılından beri iktidar olan bu konuya uzak olmayan bir hükümetin bu konuda adım atmaması gariptir. Buradan hükümete sesleniyoruz toplumun mutabakata vardığı başörtü meselesini güvence altına alınsın" dedi.

 

Başörtü meselesi anayasal güvence altına alınmalı
Son zamanlarda 28 Şubat mağdurlarının tekrar görevine başörtüsüyle devam edebileceği gibi bir algı oluştuğunu ancak gerçekte böyle olmadığını belirten Coşkun sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz yetkililerden başörtüsü ile çalışabilmeyi yasayla güvence altına anmasını istiyoruz. Böyle sadece söylemlerle, pansuman tedavisi şeklinde bu işin çözüleceğini düşünmüyorum. Kılık kıyafet yönetmeliğinde başı ibaresi nasıl varsa başı kapalı ibaresi de konulmalı ve insanlarımız bu konularda serbest bırakılmalıdır. Bırakın kim nasıl giyinmek istiyorsa öyle giyinsin" diye konuştu.

 

Karma eğitimi faydalı görmüyorum
Karma eğitim konusuna da değinen Coşkun, "Karma eğitimin faydalı olmadığına inanmamakla beraber insanların tercih yapabilmeleri için alternatiflerin oluşturulması gerekiyor. Yani insanları sadece bir şeyi yapmaya zorlamak yerine alternatifler sunarak serbest bırakmak gerekiyor. Yani hem karma okul, hem sadece kızların hem de sadece erkeklerin okuyabileceği okullar olsun. Kim hangi okulda okumak istiyorsa oraya gitsin. Batılı ülkelere baktığımızda karma eğitimin terk edildiğini ve başarının daha çok olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Veliler çocuklarıyla ilgilensin
Tüm liselerin Anadolu Lisesi'ne çevrilerek sınavlarda başarısız olanların İmam Hatip'e ya da Meslek Lisesi'ne gitmek zorunda bırakılmasını haksızlık olarak gördüğünü ifade eden Coşkun, İmam Hatip'e veya Meslek lisesine gitmek istemeyenler için bir alternatif okulun açılmasını uygun görüyoruz. Zorla bir yerlere gönderilen öğrencilerden mutsuz bir gençlik oluşacaktır" dedi.

 

Son olarak velilere de seslenen Coşkun, velilerin çocuklarıyla ilgilenmesini sık sık okula gidip durumlarıyla ilgili bilgi almasının öğrencilere çok faydalı olacağını belirtti. (Osman Gülebak, M.Emin Polat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir