• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.574
  • ...
Bursalı şoförler: "Tek çare kontak kapatmak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Son zamanlarda akaryakıta ardı ardına gelen zamlar Bursalı şoförleri çileden çıkardı.

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'nun Tavan fiyat uygulamasının da gündemde olduğu sırada son gelen zamlarla birlikte 95 oktan benzinin litre fiyatı 5.06 TL'ye, 97 oktan benzinin litre fiyatı 5.16 TL'ye, motorinin fiyatı da 4.60 TL'ye yükseldi.

 

Gelen akaryakıt zammından en çok etkilenen yine dolmuşçu ve taksiciler oldu. Akaryakıt zammına tepki gösteren Bursalı taksi dolmuşçular, zammın bellerini büktüğünü söyledi.

 

Zamma tepki gösteren şoförlerden Burhan Aslan, bu durumun iyiye gitmediğini, üst üste gelen zamların hayra dalalet olmadığını söyledi.

 

EPDK'nın yürürlüğe koymayı düşündüğü akaryakıtta tavan fiyat uygulamasının da uygulanacağını zannetmediğini ifade eden Aslan, "Öyle bir şeyin olacağını hiç tahmin etmiyorum" dedi.

 

Bir yıl içinde maaşlarına 15 kuruş zam yapıldığını söyleyen şoförlerden Yahya Varlı ise, "maaşlara bir yılda 15 kuruş zam yapıyorlar ama aynı yıl içinde akaryakıta ise 3'üncü zam geliyor. Bizde bilmiyoruz bu işin içinden nasıl çıkacağız" dedi.

 

EPKD'nin uygulamasının da lafta kaldığını dile getiren Varlı, "bir zam veriyorlar onun da 3 mislisini geri alıyor."şeklinde konuştu.

 

Söyleyecek bir şey olmadığını söyleyen başka bir şoför ise, akaryakıtın bellerini büktüğünü ifade etti.

 

Hep birlikte hareket edip kontak kapatma eylemleriyle tepkilerini göstermeleri gerektiğini söyleyen Hüseyin Şafak, ya kontak kapatıp aç sürüneceğiz, ya da hep böyle sürünmeye devam edeceğiz" şeklinde konuşarak tepkisini dile getirdi.

 

Şafak, ücret tarifelerinde 4 yılda 25 kuruşluk bir zam aldıklarını söyleyerek, tek sefer de 17 kuruşluk akaryakıt zammını büyük adaletsizlik olarak yorumladı.

 

EPDK'nin uygulanması beklenen projesi hakkında herhangi bir aydınlatmanın bulunmadığını belirterek Şafak, "Bu zamlarla kim nereye gidecek, okullar açılıyor, doğalgaza yapılacak zam kapıda, elektriğe zam geliyor. Bize verdikleri üç kuruş zam. Onun da 5 katını bizden çıkarıyorlar" dedi.

 

Türkiye'nin dünyanın en pahalı yakıtını kullandığını ifade eden Şafak, petrole hile karıştırıp kötü yakıt veriyorlar, 3 günde bir yakıt depomuzu temizletmek zorunda kalıyoruz. Onlar da işin ucuzuna kaçıyor. Bugün kaçak mazot gelince neden diyorlar kullanmayın, o zaman devlet ucuz yakıt versin" şeklinde konuştu.

 

Başka bir sürücü ise, Bulgaristan'ın ekonomisinin çökmesine rağmen yine yakıt fiyatlarının bizimkinin yarısı kadar olduğunu belirterek gelen zamma tepki gösterdi. (Zeki Aras/ Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir