• DOLAR 32.51
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.2
  • ...

ŞIRNAK - Kısa bir süre önce faaliyete geçen Cizre İsmail Ebul-iz Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan fabrikalar üretime başladı. Sanayi bölgesinde, 4 fabrikanın üretime başladığı bildirildi.

Cizre'de OSB kurulmasıyla Batı illerinde yatırım yapan Cizreli iş adamları memleketlerinde yatırıma başladı. Cizre Ebul-İz Organize Sanayi Bölgesindeki 20 fabrikanın tamamının ise yıl sonuna kadar faaliyete geçeceği ifade edildi.

Cizre İsmail Ebul-iz Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret eden Kaymakam Şenol Koca, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: "Şuanda içerisinde bulunduğumuz alan İsmail Ebul-iz El Cezeri Organize Sanayi Bölgesi'nin ilk fabrikasıdır. Bu fabrikada şuan 26 kişi ile birlikte iki vardiya üzerinde pis su boru fabrikası üzerinde kurulmuş. Burada 36 saat içerisinde bir TIR dolusu boru üretimi yapılıyor. Şuan itibariyle diğer fabrikalarımızın açılmasıyla beraber inşallah yıl sonuna kadar 2O ye çıkması bekleniyor. Böylelikle yaklaşık 400 kişi istihdam edilecek. Bu bölgede şuan her hangi bir sıkıntımız kalmadı. Altyapısı tamamlandı. Elektriği ile ilgili ufak bir problem var. O problemle alakalı şuanda bakanlıklarımızla girişimlerimiz devam ediyor. Nasip olursa onu da en geç 2014'ün Haziran ayına kadar tamamlayacağız ve buradaki istihdamı devlet olarak yapılacak katkıları arttırmak suretiyle katkılarımızı devam ettireceğiz. Koca kurulan her fabrika için devlet kalkınma ajansında hıbe veriyur yanı devlet hem yer tahsil ediyor hem de hibe desteğinde bulunuyor. "

"Açılacak fabrikalarımızda kalifiyeli eleman sıkıntısı var"
Cizre İsmail Ebul-iz Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Muat Elçi ise, "Biz Cizre İsmail Ebul-iz Organize Sanayi Bölgesi'ndeyiz. Bin dönümlük arazi üzerinde kuruldu. İlk etapta alt yapısını yaptık. İkinci etapta 26 parsel arazi düzenledik. Şimdi 19 firmaya arsaları teslim ettik. Bu firmalardan 4'ü üretime geçti. 7 firmamızda fabrika inşaatlarına başladı. Tüm firmalarımız faaliyete geçerse yaklaşık 400 kişi iş imkanı bulacak. Bölgemizde işsizlik sorunu var. İnsanlarımızın burada açılacak fabrikalarda çalışmalarını istiyoruz. Sanayisi olmayan bir memleket gelişmez, ileri gitmez. Gelişmesi için mutlaka sanayisi olması şarttır. Burada da sanayimiz faaliyete geçti. İş adamlarımız gelirse yatırım yaparsa yardımcı oluruz. Şuanda açılan ve açılacak fabrikalarımızda kalifiyeli eleman sıkıntısı var. Meslek liselerinde okuyan gençler, bu işten iyi anlıyorlar. Biz burada bir meslek lisesine arsa tahsis etmeyi düşünüyoruz. Hem buradaki fabrikalar eleman bulsun, hem de okuldan mezun olan öğrenciler hemen iş sahibi olsun." şeklinde konuştu. (Abit Dündar-İLKHA)