• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
İnzar Dergisi Eylül sayısı çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar`ın 108. Sayısı çıktı. Derginin bu ay ki dosya konusu; Müslüman Kardeşler (İhvan-ı Müslim).  Dergi bu konuda Araştırmacı Yazar Suat Yaşasın ile bir röportaj gerçekleştirmiş. İhvan-ı Müslimin Hareketi nasıl kuruldu? Amacı neydi? Tarihi süreç içerisinde nelerle karşılaştı? Şu an ne durumda? Gelecekte neler yapacak? Tüm bu soruların yanıtlarını uzun süre Mısır`da kalmış olan ve İhvan-ı Müslimin`i iyi tanıyan Yaşasın, İnzar okurları için cevapladı.

Derginin editör yazısında; "Yaklaşık 80 -90 yıl önceydi. Yine böyle bir ortamdı. İslam acılarla kuşatılmıştı. Ümitler tükenmiş yenilgi ümmeti bitme noktasına getirmişti. Düşman ordularının komutanları en mahrem yerlerimize kadar girip büyüklerimizin huzurunda pişkin bir eda ile haçlı seferlerinin nihayete erdiğini ve tüm hedeflerini gerçekleştirdiğini ilan ediyordu. İşte böyle bir zamanda Kardeşlerin Hareketi diye bir hareket filizlenip boy atıyordu. Henüz genç, bazı kibirlilere göre toy Bir Öğretmen acziyetine, imkânlarının ve donanımının kısıtlılığına aldırış etmeden, ona tabi olanların konumlarının önemsizliğini hatta İslam`ı yaşamadaki gevşekliklerini bile sorun yapmadan; `Biz ihlâsla yola çıkalım da Allah (cc) bizi yoluna hidayet edecektir` düşüncesi ile hareket edip değil sadece Mısır halkına tüm İslam ümmetine öğretmenlik yapıyordu" sözlerine yer verilmiş.

Yoğun olarak Müslüman Kardeşler konusunu işlendiği İnzar Eylül sayısı tüm seçkin bayilerde. Detaylı bilgi için www.inzardergisi.com inzardergisi@inzardergisi.com. (Hamdullah Sevim - İLHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir