• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
HÜDA PAR'dan eğitim ve bilgilendirme semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Teşkilatı, İl Kültür Konferans Salonunda saat 20.00'de Batman ve ilçe teşkilatlarında seçim çalışmalarında görev alacak tüm partililere eğitim ve bilgilendirme semineri verdi.

HÜDA PAR Batman il teşkilatı yetkilileri, seminere gelen tüm misafirleri kapıda karşıladı. HÜDA PAR Genel Başkanı Avukat Zekeriya Yapıcıoğlu'nun da katıldığı seminere, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları İsa Aydın, Abdurrahman Cens, Avukat Cemal Çoban, HÜDA PAR Batman İl Başkanı Dr. Aydın Gök ile ilçe teşkilatları ve partililer katıldı.

 

HÜDA PAR Şura Meclisi Üyesi Molla Beşir Şimşek'in Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından HÜDA PAR Batman İl Başkanı Dr. Aydın Gök, yaptığı açılış konuşmasında seminer hakkında bilgi verdi. "Kardeşlerimizle bugün HÜDA PAR olarak farklı bir mecrada inşallah yeni bir seferin hazırlıklarını yapacağız. Bu yüzden hazırlıklı olmamız gerekir" diyen Gök, daha sonra seçim öncesi yapılması gerekenleri anlattı.

Açılış konuşmasının ardından selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen HÜDA PAR Genel Başkanı avukat Zekeriya Yapıcıoğlu, kısa bir zaman içinde il ve ilçe teşkilatlarını kurduklarını söyledi.

HÜDA PAR bir okul olacak
Daha önce siyasi parti çatısı altında çalışma yapmadıklarını belirten Başkan Yapıcıoğlu, "HÜDA PAR inşaallah bir okul olacaktır. Bu seçim çalışmaları da bundan bir tanesidir. İnşallah, geçmişteki arkadaşlarımızın çalışmalarına baktığımızda inanıyorum ki, bu çalışmalarda çok önemli kazanımlar ortaya koymuşlardır. Şimdiye kadar her ne yaptıysanız en iyisini yapmaya çalıştınız. Bizler, bu yola çıkarken dürüst bir şekilde, halk için ama hakkın rızasına kavuşmak için ve halka hizmetin siyaset yoluyla nasıl yapılacağını inşallah dost, düşman herkese göstereceğiz. Necip Fazıl Kısakürek'in, 'Mümin için ümitsizlik asla söz konusu olamaz' dediği gibi mümin için ümitsizlik üçgende dördüncü kenar gibidir. Bir mümin asla ve asla ümitsizliğe düşemez. Yola yeni çıkmış olabiliriz, parti üyelerimizin sayısı az olabilir, rakiplerimiz güçlü olabilir ama her zaman ümit var olun" dedi.

Gerçek başarı Allah'tandır
Yakın bir zamanda yerel seçimlere gireceklerini ve kendilerine rakip olabilecek iki tane partinin olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, "Bize rakip iki parti var. Birincisi Türkiye genelinde iktidar, birisi ise yerel da iktidardır. Arkalarında güçlü destekler var. Bizler, bunlara bakmayacağız. Tüm imkânlarımızla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 43 il, 200 civarında ilçe ve 100'ün üzerinde belde de teşkilatlarımızı kurduk. Bıkmadan, usanmadan yapılan çalışmaların bizi getirdiği noktayı görerek birkaç yıl sonrasında bu hareketin aynı samimiyetle ve aynı ihlâsla çalışılması halinde nerelere varabileceğini siz hesaplayın. Şunu unutmayalım; ne kadar çalışırsak çalışalım kesin olarak başarı ancak ve ancak Allah'ın dilemesiyle gerçekleşir. Bizim hedefimiz ve bizim gayemiz siyasetle ulaşılması mümkün olan makamlarsa baştan kaybederiz. Çalışmalara başlarken de ilk günde dediğimiz gibi bu makamlar bizim hedefimiz değildir. Bu makamlar ancak Allah'ın rızasına ulaşabilecek bizim için bir araç olabilir" ifadelerini kullandı.

Selamlama konuşmasının ardından Seçimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsa Aydın, Kürtçe olarak katılımcılara yerel seçimlerde yapılması gerekenler ile ilgili detaylı bilgiler aktardı.

Verilen bilgilerin ardından seminere, 15 dakika ara verildi. Aranın ardından medya ve tanıtımdan sorumlu HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, özellikle seçim çalışmalarındaki ziyaretlerde yapılacak ve yapılması gerekenleri, ziyaretlerde dikkat edilmesi gereken hususları iki başlık altında katılımcılara anlattı.


Verilen bilgilerin ardından seminer, son buldu. (Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir