• DOLAR 32.55
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2489.354
  • ...
"Zabıta memurlarının özlük hakları iyileştirilmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, her yıl Eylül ayı başında kutlanan "Zabıta Haftası" dolayısıyla bir açıklama yaptı.

 

Halkın huzuru, sağlığı ve yaşadığı çevrede düzenin sağlanması hususunda zabıta teşkilatının son derece önemli görevler üstlendiğinin altını çizen Başkan Türk, bu amaçla 7 gün 24 saat hizmet veren teşkilatın özveriyle çalışması gerektiğini ifade etti.

 

Zabıta teşkilatının yapısal sorunlarına da değinen Başkan Türk, "Halkımızın sağlığı ve huzuru noktasında çok kritik görevleri bulunan zabıtanın teşkilat ve personel yönünden uluslar arası normlara çıkartılması gerekiyor. Aynı zamanda bu teşkilatımızın görev ve sorumlulukları kesin ifadelerle belirlenmeli, bu anlamda daha uygun bir çalışma ortamı hazırlanmalıdır. Yine zabıta memurlarının özlük haklarına yönelik iyileştirmelere gidilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle içinde bulunduğumuz Zabıta Haftasını bir kez daha kutluyor, halkımızın sağlığı ve esenliği için daima görev başında olduğumuzu ifade etmek istiyorum" diyerek sözlerini tamamladı. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir