• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
SYDV'nin hane ziyaretleri geç yapılıyor iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) yardım almak için başvuran Batmanlı fakir aileler, kurum görevlilerinin hane ziyaretlerini geç yaptığını ve bu yüzden uzun bir süre yardım alamadıkları için mağdur olduklarını iddia ettiler.


Batmanlı fakir aileler, SYDV görevlilerinin hane ziyaretlerini çok geç yapmasının kendilerini mağdur ettiğini ifade ederek, "Bizler, SYDV'ye yardım almak için başvuruda bulunuyoruz. Oradaki görevliler, en kısa zamanda geleceklerini ve gelir tespiti yapacaklarını söylüyorlar. Ama uzun bir süre ve bazen bir yılı bulan bir gecikme var. Bu hane ziyaretinin gecikmesi, bizleri zor durumda bırakıyor ve uzun süre boyunca yardım almaktan faydalanamıyoruz. Hane ziyaretleri çok geç yapılıyor" dediler.


Yaşanan durumdan dolayı mağdur olan aileler, yetkililere seslenerek bir an önce bu durumda olan binlerce mağdur insanın sorunun giderilmesini istediler.


Konu ile ilgili bilgi aldığımız SYDV yetkililer, yaklaşık 46 bin dosyanın ellerinde mevcut olduğunu ve dosya sayısının çok olması ve personel sayısının yetersiz olmasından dolayı hane ziyaretlerinin 3-4 ay gecikebildiğini söyledi.


7 ekip ve 21 personel ile günde yaklaşık 220 haneyi ziyaret ettiklerini ifade eden SYDV yetkilileri, çok sayıda başvurunun olduğunu ve mevcut personelle sıkıntıyı giderebilmenin mümkün olmadığını belirtti.


Batman'da yaklaşık 39 mahallenin olduğunu ve 34 köy ile bu köylerin mezralarının da kayıtlarında yer aldığını vurgulayan yetkililer, personelin her gün durmadan gezdiğini ve ancak hane ziyaretlerinde en geç 3-4 ay gibi bir süre gecikildiğini kaydetti. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir