• DOLAR 32.575
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.238
  • ...
Bilge Gençlik Kulübü Öğrenci Hizmetlerine Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi`nde yaptığı İslami faaliyetlerle adını duyuran Bilge Gençlik Kulübü, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında öğrencilere yardımcı olmak amacıyla stant açtı.
 
Kayıtlar başta olmak üzere her konuda öğrencilere yardımcı olduklarını belirten Bilge Gençlik Kulübü Başkanı İlyas Kaya, "Öğrencilerin Müslüman bir kimliğe sahip olmaları ve okul hayatında İslami bir yol izlemeleri için destekçi olmak adına onlara yardımcı oluyoruz." dedi.
 
Bilge Gençlik Kulübünün 2012 yılının Kasım ayında kurulduğunu ve üniversite içerisinde İslami faaliyetler yürüten bir kurum olduğunu belirten Kaya, "Gerek üniversite dışında gerek üniversite içinde tüm toplumsal faaliyetlerle birlikte her şeyi ön plana çıkaran bir kurumdur." ifadelerini kullandı.
 
İslam dairesini esas aldıklarını kaydeden Kaya, "Bilge Gençlik Kulübü bütün toplumsal faaliyetleri İslam dairesi içerisinde yapan bir kulüptür. Bizim bu kayıt standını açmamızın temel amacı gerek Diyarbakır içerisinde gerekse Diyarbakır dışında üniversiteye yeni gelen öğrencilere yardımcı olmaktır. Bunun yanında Diyarbakır`ın bütün güzelliklerini, Diyarbakır`ın Peygamberler Şehri olduğunu anlatmak ve Diyarbakır`ı tanıtmak için bu standı açtık." şeklinde ifade etti.
 
Maddi manevi her türlü desteği öğrencilere sağlamak amacını taşıdıklarını vurgulayan Kaya, "Öğrencilere kalacak yer sağlamak için Selam Öğrenci Yurdu ile beraber çalışıyoruz. Öğrencilere maddi manevi her türlü desteği sağlamak için çaba sarf ediyoruz" diyerek, 2013-2014 eğitim öğretim yılının tüm öğrencilere hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
 
Öğrencilerden Hamza Uysal, "Ben Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi`ni kazandım. Batman`dan geldim. Biz gelmeden önce arkadaşlar bizleri aradı ve bizlere yardımcı olabileceklerini söylediler. Biz geldiğimizde de bize yardımcı oldular. Bizim kaydımızı yaptılar ve barınma yeri sağladılar. Allah bu hizmetlerinden dolayı kendilerinden razı olsun. 40 derecelik sıcağın altında hizmet veren kardeşlerimizden Allah razı olsun." diye belirtti.
 
Maneviyatın maddiyatın önüne geçmesi gerektiğinin altını çizen Uysal, "Hangi bölümü kazandığım önemli değil, önemli olan maneviyattır. Önemli olan Üstad Bediüzzaman`ın dediği gibi `Her iki kanadın sağlam olmasıdır`. İnşallah bizde o yolda çalışacağız. İki kanadımızın sağlam olması için çalışacağız ki rahat uçabilelim. Ve uçtuğumuz gibi kardeşlerimizi de uçurmaya çalışabilelim." dedi.
 
Hamza Uysal`ın ikiz kardeşi Abbas Uysal, "Fen Lisesi mezunuyum. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandım. Çok yüksek bir puan almama rağmen ilk tercih olarak Dicle Üniversitesini verdim. Çok şükür pişman değilim. Tıp bölümüne 4. olarak yerleştim. Diyarbakır`ı tercih ettiğim için çok mutluyum. Arkadaşlarımız bize burayı tavsiye etti. Hem maddi hem de manevi yönden iyi bir yer olduğunu söylediler. Bizde buraya geldik, arkadaşlar sağ olsun bize yardımcı oluyorlar, ellerinden geleni yapıyorlar. Allah kendilerinden razı olsun." ifadelerini kullandı.
 
Hamza ve Abbas`ın babaları Kazım Uysal ise, "Bilge Gençlik Kulübü yetkilileri bu sabah bizi arayarak bize yardımcı olabileceklerini söylediler. Birçok camia gerek mektupla, gerekse telefonla arayıp bize yardımcı olabileceklerini söylediler. Bilge Gençlik Kulübü gibi İslami hassasiyetleriyle tanınan bir kulübün bizi araması bizi derinden duygulandırdı. Allah kendilerinden razı olsun." diye belirtti. (Hüseyin Yalçın/Sedat Kuşulay - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir