• DOLAR 32.59
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2502.57
  • ...
Soyguncu banka ifşa edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Bankaların vatandaşları ekonomik olarak güç durumda bırakan uygulamalarıyla ilgili çalışma tamamlandı. TBMM`nin ilgili komisyonu, vatandaşı soyup fazla ücret alan bankaların internetten duyurulmasına karar verdi.

Takvim`de yer alan habere göre Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), tüketicilerin en çok şikayet ettiği konu olan bankalarla ilgili yaptığı geniş kapsamlı araştırmayı sonuçlandırdı. TBMM Dilekçe Komisyonu tüketicilerin bankalar tarafından mağdur edildiğini kayıt altına alarak, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu`nun (BDDK) daha etkin çalışması gerektiğini vurguladı.

Çalışma sonunda komisyon, "Tüketiciyi mağdur eden finans kurumlarının ifşa edilmesi gerekir" hükmünü verdi. Komisyon, karar metninde, her kurumun yapması gereken işleri de sıraladı. Buna göre Başbakanlığın tüketicilerin korunması amacıyla kanuni düzenleme yapılmasının ve akabinde idari düzenleyici işlem yapılmasının istenmesini önerdi. Komisyonun diğer kurumlardan talepleri ise şöyle:

"Milli Eğitim Bakanlığı: Müfredata, bütçe, birikim, tasarruf, para gibi konuları dahil etmeli.

BDDK: Bankalar tarafından alınabilecek ücretlere ilişkin bir düzenleme yapmalı. Tüketicilerin istismar edildiği uygulamalar hakkında kamuoyunu bilgilendirmeli. Türkiye Bankalar Birliği: Tüketicilerin hak ve hukukunu gözetecek biçimde faaliyetlere ağırlık vermeli."

Bu haberler de ilginizi çekebilir