• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
Yargıtay Kararında 28 Şubat İzi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 28 Şubat Post-Modern Darbesinin Sorumluları Adalet Karşısına Çıkıp, Hesap Verirken, Diğer Taraftan Kamuoyunda “Malatyalılar Grubu Davası” Olarak Bilinen Dava İle 28 Şubat Zulmünün Hala Günümüze Kadar Devam Ettiği Görüldü.

28 Şubat Sürecinde Yurdun Çeşitli Yerlerinde Yapılan Başörtüsü Eylemleri, Malatya’da İse İnönü Üniversitesi’nin 21 Nisan 1999 Tarihinde Başörtüsü Yasağını Başlatmasının Üzerine Her Cuma, Başörtüsüne Özgürlük Eylemleri Yapıldı. İnönü Üniversitesi’nin Ardından Şehrin Her Tarafına Yayılan Eylemler Nedeniyle İslami Dayanışma Vakfı Üyelerine Yönelik Linç Kampanyası Başlatıldı. Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (Dgm) “Anayasal Düzeni Zorla Değiştirmeye Kalkışmaktan” 75 Kişi Yargılanırken, Bunlardan 51’i Hakkında İdam Cezası İstendi.   Zekeriya Şengöz Ve Fahri Memur Dava Sonunda 18 Yıl Hapis Cezası Alırken, 7 Senedir Hapishanede Yatıyor. İslami Örgütün Lideri Olarak Yargılanan Ramazan Kayan’a Yardım Ve Yataklık Yapmakla Suçlanan Kardeşi Nurettin Kayan Hakkında İse Verilen 3 Yıl 9 Aylık Hapis Cezası 28 Şubat Post-Modern Darbesinin Sorumlularının Hesap Verdiği Bugünlerde Yargıtay Tarafından Onandı.

“Ailemde 80 Yaşındaki Annem Hariç Herkes Yargılandı”

Ramazan Kayan Konuyla İlgili Olarak Yaptığı Açıklamada, 13 Yıl Önceki Dosyanın Bugünlerde Yargıtay Tarafından Onandığını Hatırlatarak, 28 Şubat’ın Yargı Boyutunun Hala Bütün Şiddetiyle Sürdüğünü Söyledi. 28 Şubat Post-Modern Darbesinin Sorumlularının Hesap Verdiği Tarih İle 28 Şubat Mağduru Kardeşi Nurettin’in Aldığı Cezanın Aynı Tarihe Denk Geldiğine Dikkat Çeken Kayan; “Devletten 28 Şubat Mağdurları İçin Özür Beklerken, Böyle Bir Durumla Karşılaşmamız 28 Şubat Zulmünün Devam Ettiğini Gösteriyor. 28 Şubat Zulmünün Estiği O Günlerde Kardeşimin Evinde Misafir Olduğum İçin Bugün Kardeşim Nurettin Bu Cezayı Aldı. Şu Kısım Çok İlginçtir, Bizim Ailede 80 Yaşımdaki Annem Hariç O Davada Yargılanmayan Kimse Kalmadı” Dedi.

Hüseyin Sancak / Yeni Akit

Bu haberler de ilginizi çekebilir