• DOLAR 32.602
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2488.355
  • ...
Suriye`de 7 milyon kişi evini terk etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Birleşmiş Milletler, Suriye`de iki buçuk yıldır devam eden iç savaş yüzünden yaklaşık 22 milyon olan ülke nüfusunun üçte birinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını açıkladı.

Uluslararası toplumu da eleştiren Birleşmiş Milletler, sığınmacılar için şu ana kadar toplanan yardım için de "Denizdeki bir damla kadar ancak" ifadesini kullandı.

Öte yandan Esed güçlerinin akşam üzeri Şam`da düzenlediği son saldırılarda muhaliflerden en az 20 kişi hayatını kaybetti.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Suriye`de yaşanan insanlık dramına ilişkin çarpıcı tespitler ortaya koydu.

Uluslararası örgütün raporuna göre, Esed rejiminin bitmek tükenmek bilmeyen saldırıları ve ardından gelen kanlı iç savaş yaklaşık 7 milyon insanı evlerinden etti.

Bu sayı, 22 milyon nüfuslu Suriye`nin üçte birini oluşturuyor. Şiddet olaylarından kaçarak komşu ülkelere giden Suriyelilerin sayısı 2 milyona yaklaşıyor. Suriye içinde daha güvenli yerleşim birimlerine göç edenlerin sayısı ise 5 milyon civarında.Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği raporunda öne çıkan bir başka konu da toplanan uluslararası yardımların yetersizliği.

Uluslararası örgüt, 7 milyon insanın ihtiyaçlarının karşılanması konusunda uluslararası toplumdan sağlanan mali yardımları " denizdeki bir damla kadar ancak ifadesini" kullanarak eleştiriyor.

Birleşmiş Milletler, Türkiye, Ürdün, Lübnan gibi komşu ülkelerin, yurtlarından kaçan Suriyelilere kapılarını açıp yardım eli uzatarak insanlık adına önemli bir görev üstlendiklerinin de altını çizdi.

Suriye`de Esed rejiminin kendi halkının demokratik taleplerini kanla bastırmasıyla başlayan ve iki buçuk yıldır süren iç savaşta şu ana kadar hayatını kaybedenlerin sayısı 100 bini aştı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir