• DOLAR 32.58
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2440.432
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 BATMAN - 25 Temmuz Pazartesi Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

Pusula Gazetesi; `İki Japon bir Türk bir Kürt etmez` 
Batman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından Osmanlı-Avrupa Ekonomik ilişkileri konulu konferans üniversite konferans salonunda yapıldı. Prof. Dr. Mehmet Bulut tarih konusunda ezber bozan açıklamalarda bulundu.

 

`Kızılay Kan Topladı` 
Kızılay Batman Kan Alma Birimi tarafından organize edilen kan bağışı kampanyası hafta sonu yapıldı. Genel merkez tarafından gönderilen kan toplama aracında 4 hemşire, iki teknisyen ve bir doktor toplam 7 kişilik ekip kan alma işlemlerinde hazır bulundu.

 

Doğuş Gazetesi; `AKP Basın Bayramı`nı Kutladı` 
Maliye Bakanı ve Batman Milletvekili Mehmet Şimşek, Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve AK Parti Batman il Başkanı Murat Güneştekin yayınladıkları ortak mesajla 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı`nı kutladılar.

 

`Ensarioğlu`ndan Sınır Köylerine Destek` 
Sınır köyleri için son birkaç yıldır Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve Valilere konuyu ileten ve raporlar sunarak sorunu sonlandırma aşamasına getiren Girişimci İş adamı ve BATSO Meclis üyesi Şirin Bardakçı hafta sonu Diyarbakır AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu ve beraberindeki grubu tesislerinde ağırladı. 
 

Mezopotamya Gazetesi; `Cuma Namazına Gidince Kuradan Elendiler` 
Çevre Orman il Müdürlüğü ne alınacak olan 220 işçi alımı için iş başvurusunda bulunan vatandaşlar, kuranın özellikle Cuma namazı saatine denk getirilmesi ve ara verilmemesinden şikâyetçi oldu.

 

`Tutuklu Aileleri Sevklere Tepkili` 
Diyarbakır D Tipi Cezaevi`nde kalan mahkûmların sevklerinin batı illerine çıkarıldığını söyleyen mahkûm aileleri çıkarılan sevkler ile kendilerinin cezalandırıldığını ifade ederek, sevklerin bir an evvel durdurulmasını istediler.

 

Batman Postası Gazetesi; `İki Japon bir Türk bir Kürt etmez` 
Konferansa konuşmacı olarak Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Ankara Düşünme ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Bulut katıldı. Prof. Dr. Mehmet Bulut, tarih konusunda ezber bozan açıklamalarda bulundu. "Bu coğrafyalardan çok iyi yetenekli Türk ve Kürt vatandaşlar çıktı. İki Japon`u toplayın bir Türk bir Kürt etmez" diyen Prof. Dr. Bulut, Türkiye`nin enerjisinin boşa harcanmasını isteyenlerin olduğunu da belirterek, " Bize düşen kendi içimizde birlik olmak ve gençlerimizi aydınlatmaktır" dedi.

 

Batman Gazetesi; `Batmanlılar Kahvesine Saldırı` 
İstanbul` un Zeytinburnu semtinde 4 gündür devam eden olaylarda Kürtlere yönelik linç ve saldırı girişimleri arttı. Zeytinburnu`nda 4 gündür Kürtlere ait kurum ve işyerleri hedef alınıyor. En son Batmanlıların kahvesine yönelik saldırı düzenlendi. Batmanlılar kahvesine yapılan saldırılarda içerde bulunan vatandaşlar can havli ile dışarı kaçtı. Linç edilmek istenen Batmanlıları polis kurtardı.

 

`Hira-Der`den Tesettür Semineri` 
Hira Der`de yapılan tesettür konulu seminerde; tesettürün Allah`ın emri olduğu vurgulanarak, tesettürün müminlerin gasp edilmiş bir hakkı olduğu kaydedildi.

 

Çağdaş Gazetesi; `Kantar Köprüsünün Yeri Değiştirilmesin` 
Kantar ve civarındaki köylüler, son günlerdeki `Kantar köprüsünün yeri değişecek` söylentilerine tepki göstererek: "Kantar Köprüsü`nün nerede yapılması gerektiği uzun yıllardır kamuoyunda ortak fikir olarak bellidir" dediler. 

Veysi Demir - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir