• DOLAR 32.521
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2423.139
  • ...
D.Bakır`a Yakın Cezaevleri Var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M. Salih Keskin / Diyarbakır

BU BİR KEYFİ MUAMELE VE ZULÜMDÜR

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nden Sivas gibi uzak cezaevlerine sevkleri çıkan Hizbullah hükümlülerinin aileleriyle görüştük.  “Bu bir keyfi muamele ve zulümdür” diyen aileler, Adalet Bakanlığına seslenerek, sevklerin durdurulmasını istediler.  Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde yatan ve Hizbullah davasından hüküm giyen 17 kişinin, ailelerinin yaşadığı yerlerden yüzlerce kilometre uzak cezaevlerine sevklerinin çıkması “Mahkûm yakınlarına ceza” olarak yorumlandı. Sevkleri çıkan mahkûmların aileleri Doğruhaber’e yaşadıkları sıkıntıları anlattılar. 

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nden Sivas’a sevki çıkan 17 Hizbullah hükümlüsünden İdris Şimşek’in eşi Emine Şimşek, eşinin 2002 yılından beri cezaevinde olduğunu söyledi. Eşinin ilk önce Bingöl’e sürgün edildiğini, daha sonra tekrar Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevine geri getirildiğini belirten Emine Şimşek, şimdi de Sivas’a sürgün edileceğini söyledi.

Emine Hanım sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu bir keyfi muamele ve zulümdür. Ben Diyarbakır’da ikamet ediyorum, her ay nasıl Sivas’a gideriz. İki çocuk ile birlikte yüzlerce kilometre uzağa ve bilmediğim bir yere nasıl giderim. Senede bir defa bile görüşe gidemem. Zaten onların da amacı budur. Bu şekilde hem aileleri hem cezaevindeki yakınlarımızı cezalandırmak istiyorlar. Onun görüşüne gitmemem için ve uzaklarda tek başına yalnız kalmak için bu politikalar geliştiriliyor. Bunun tek adı; aileyi cezalandırmaktır.

Diyarbakır’a yakın il ve ilçelerde onlarca cezaevi var, neden yakın yerler değil de uzak yerlere sevkleri çıkıyor. Adalet Bakanlığı olmuş zulüm bakanlığı… Eğer gerçekten Adalet Bakanlığı ise bu zulmü yapmaz. Zaten eşime haksız yere 30 yıl ceza verilmiş, bu zulmün üstüne bir de sürgün zulmü… Allah’tan korkun!  Elinizi vicdanınıza koyun ve bu yanlıştan bir an önce dönün.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir