• DOLAR 32.574
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2425.809
  • ...
"Sorunlara adalet ilkelerine uygun çözümler bulunamıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bingöl Baro Başkanı Aydemir, yeni adli yılın açılışı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

 

Her adli yıl açılışlarında yargı sisteminin enine boyuna tartışıldığını ifade eden Aydemir, sorunların ortaya konulduğunu ancak hiçbir zaman sorunların adalet, eşitlik ve özgürlük ilkelerine uygun bir şekilde çözüm bulunamadığını kaydetti.

 

Cumhuriyet tarihi boyunca iktidarların değişmesine paralel olarak değişen iktidar dışı güç odaklarının siyasal düşünceleri doğrultusunda yargı teşkilatının değişime uğratılmak istendiğini belirten Aydemir, "Bu durumlar yargı teşkilatının tarafsızlığına ve bağımsızlığına olumsuz yönde etki eder. Yargının gerek merkezi gerekse mahalli kadroları atanırken veya görevlendirilirken objektif liyakat kriterlerinden uzak, tamamen siyasal kaygılarla hareket etmek isteyen bir takım dış etkenlerin etkileşimi ile ülkemizde yargı erozyona uğramaktadır." dedi.

 

Türkiye'de 8 aydan beridir sürmekte olan çözüm süreciyle birlikte yaşanan çatışmasızlık ortamının devam etmesinin ve yeniden ölümlerin yaşanmaması için tarafların çok hassas bir şekilde süreci yürütmesinin, üzerlerine düşen yükümlülükleri ertelemeden bir an önce yerine getirmelerinin zaruri olduğunu ifade eden Aydemir, "Bu anlamda ülkemiz yargısının acil reforma tabi tutulması, demokratikleştirilmesi bu kapsamda da öncelikle Terörle Mücadele Yasası'nın kaldırılması, ardından Türk Ceza Yasası ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'nın değiştirilmesi, demokratikleşme ve uluslar arası hukuk normlarına uygun hale getirilmesi elzemdir." ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir