• DOLAR 32.378
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.675
  • ...

BATMAN- Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü başarı sıralamasında 74. sıradan 7. sıraya yükseldi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz, Türkiye geneli yapılan yüzde 68'lik işe yerleştirme artışının olumlu olduğunu ve bu artışta Batman'ın önemli performans sergilediğinin altını çizerek bu çalışmalarının 2013 yılı ikinci yarısında da artarak devam edeceğini belirti.
Eviz, "Batman İŞKUR 2013 yılı ilk 7 ayında 81 il içerisinde Özel Sektör tarafından talep edilen açık iş sayısı hizmetinde ve Özel Sektörde ziyaret edilen işyeri çalışmaları hedefine ulaşmada Türkiye Birincisi olmuştur. Tüm hizmet alanlarında ise Türkiye Geneli Başarı sıralamasında 7. Sırada yer almıştır. Bu başarı performansı, işverenlerle yapılan aktif iletişim ve kurum hizmetlerini tanıtım çalışmaları neticesinde gerçekleştirilmiştir. Bu başarının, 2011 yılında Türkiye geneli başarı sıralamasında 80. Sırada; 2012 yılında 74. sırada olduğu göz önüne alındığında başarıda Batman İŞKUR'un önemli bir sıçrama yaptığını göstermektedir. Türkiye birinciliği sıralaması tesadüfi olmayıp ekip olarak kurumsal ve profesyonel çalışmalar sonucu ortaya çıkmakla beraber kurumsal işbirliğimizi destekleyen tüm Kamu ve Özel sektör yetkililerine şükran borçluyuz. İşsizlikle mücadelenin, ancak tüm sektör temsilcilerinin ortak bir işbirliği ile mümkün olduğu açıktır." dedi.

Eviz, işsizlikle mücadelede ve yeni yatırımlarla istihdam artışında duyarlı olan ve 2013 yılı boyunca bu performansın artışında emeği geçen başta Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e ve Batman Valisi Yılmaz Arslan'a maddi ve manevi desteklerinden dolayı şükranlarını belirterek, ilde yatırım yapan tüm işverenlere de teşekkür edip bu ortak başarının devamını diledi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)