• DOLAR 32.502
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2479.932
  • ...
Muş Ovası su altında kalmaktan kurtulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Ovasını ikiye bölen Karasu Nehri ıslah ediliyor. Islah çalışmaları tamamlandığında Muş Ovasının artık Karasu Nehri'nden taşan suların altında kalmayacağı belirtiliyor.

Yaklaşık 150 metre genişlik ve yaklaşık 15 metre derinlikte olan su yatağındaki çalışmaların önemli kısmının tamamlanmış olduğu ifade edildi.

DSİ Muş İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, çalışmaların önemli bir aşmaya geldiği belirtildi. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, bu yıl ihalesi yapılan 20 kilometrelik 2. kısım kazı çalışmalarının 16 kilometresinin bittiği, kalan 4 kilometrelik kısmın ise 2013 yılı sonuna kadar bitirileceği belirtildi. 3. kısım çalışmaların ise her yıl sular altında kalan Sungu beldesinden başlamak üzere Güroymak'a kadar devam edeceği belirtildi.

Yetkililer, çok dönemeçli olan su yatağının düz bir konuma getirilmesiyle beraber, belli aralıklarla köprülerin yapılacağını ifade ettiler.

Karasu yatağının ıslah olmasıyla beraber ovanın sular altında kalmaktan kurtulmasının yanı sıra, bölgede tarımda da olumlu gelişmelerin olacağı ifade ediliyor. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir