• DOLAR 32.526
  • EURO 34.683
  • ALTIN 2491.613
  • ...
Demirel`in tanık olarak dinlenmesi istendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen davada, sanıkların kimlik tespit işlemleri bitti. 6 Eylül`e kadar kesintisiz sürecek davada, müşteki avukatları dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel`in tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin ise mütalaasında eski Bakan Hasan Celal Güzel`in suç duyurusu üzerine açılan soruşturmada Ankara Devlet Güvelik Mahkemesi Başsavcılığı tarafından etkin bir soruşturma yürütülmeden takipsizlik kararı verildiğini söyledi.

Yürürlükte olan Ceza Muhakemesi Kanunu`nun (CMK) soruşturma engelinin ortadan kaldırdığını anlatan Çetin, 28 Şubat soruşturması için yüzlerce suç duyurusu bulunduğunu hatırlattı. CMK 173. maddesinin sadece Güzel`in suç duyurusu için uygulanabileceğini dile getiren Çetin, 19.07.2013 tarihinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mehkemesi tarafından verilen soruşturmanın devam ettirilmesiyle ilgili de kararın doğru olduğunu ve sanık avukatlarının talebinin reddedilmesini istedi.

Dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı`nın `Türkiye Cumhruiyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya ve vazife görmesini kısmen veya tamamen engellemeye` teşebbüs ettiğine dikkat çekerek bunun görev suçu olmadığını ve Yüce Divan`ın görev alanına girmediğini vurguladı.

Savcı Çetin`in mütalaasının ardından sanık avukatları mahkemeye itiraz etti. Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal da avukatların taleplerin yarın dinleyeceğini söyleyerek duruşmaya ara verdi.

Duruşma yarın saat 10.00`da kaldığı yerden devam edecek. 28 Şubat iddianamesinin okunması bekleniyor.

Kaynak: CİHAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir