• DOLAR 32.379
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.646
  • ...
Yetim Der, Bitlisli yetim aileleri unutmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Merkezi Almanya'nın Bopfinge kentinde bulunan İnternational Help Organization Pro Orphans (Avrupa Yetim Der), Kardeş Aile Projesi kapsamında Bitlis'te kardeş aile olarak belirlediği yetim ailelere yardımlarını Best-Der aracılığıyla ulaştırdı.

 

Avrupa Yetim Der'in kardeş aile olarak tespit ettiği ailelere, Best-Der yardım komisyonunca gıda paketleri ulaştırılıyor. Verilen yardımları yetimlere ulaştırmaya çalışan Best-Der yetkilileri, vesile oldukları bu hayır işinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Best-Der Yardım Komisyonu Başkanı Emrullah Uysal, yardımı alan yetimlerin gözlerindeki sevinç parıltılarının her şeye bedel olduğunu belirterek, "İmkânları iyi olan tüm duyarlı Müslümanların bu yetim aileleri sevindirmesi gerekir. Bu gün burada yetimlere dağıttığımız gıdalar Avrupa Yetim Der'in ilimizde "Kardeş Aile Projesi" kapsamında seçtiği ailelerdir. Bu yetim aileler adına bizlere gönderilen nakit parayla gıda maddesini aldık. Hazırladığımız 100 TL'lik yardım kolilerini belirlenen yetim ailelerin adreslerine teslim ettik. Burada makbuz karşılığında teslim ettiğimiz yardım paketinin içinde bulunan gıdanın cinsi ve gramajı yazılıdır. Bu nedenle tüm hayırseverlerimiz yapacakları hayırlarının müstahak olan yere ulaştığından endişe duymasın.

 

Bizlere Allah'a inanan Müslümanlarız. Yapacağımız her şeyin hesabını mutlaka Allah'a vereceğiz bilinciyle hareket ediyoruz. İstiyoruz ki tüm Müslüman kardeşlerimiz az çok demeden gücü nispetinde çevresinde bulunman yetim ve mağdurlara yardımda bulunsunlar. Çevresinde yardıma muhtaç insanlar yoksa mutlaka bir hayır kurumuna başvurarak bu yetim ve muhtaç ailelere yardımda bulunsunlar.

 

Özelikle de zalimlerin zulmünden kaçarak ülkelerini ve yurtlarını terk etmiş mağdur insanlara yardımlarını ulaştırsınlar ki, bunun karşılığında Allah, kıyamet gününde kendilerine cenneti bahşetsin." dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir