• DOLAR 32.569
  • EURO 34.713
  • ALTIN 2412.677
  • ...
Dicle Üniversitesi'nde kayıt heyecanı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Türkiye'de tüm üniversitelerde olduğu gibi Dicle Üniversitesinde de kayıt heyecanı başladı. 2013-2014 eğitim-öğretim yılında yüzde 50'si Diyarbakır'dan yüzde 50'si ise Türkiye'nin diğer illerinden lisans, ön lisans ve yüksek lisans öğrencisi olmak üzere yaklaşık 7 bin öğrenci Dicle Üniversiteli olmak için ilk adımı attı.

 

Yeni kayıtlarla birlikte Dicle Üniversitesi öğrenci sayısı toplam 30 bine ulaşıyor.

 

Öğrenciler otogarda karşılanıyor
Üniversitede şuan için kayıt yaptıracaklarla birlikte 30 bin öğrencinin öğrenim göreceğini ifade eden Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, şehir dışından gelen öğrencilerin otogarda karşılanarak, kayıtlarını tamamlayana kadar kendilerine her konuda yardım edildiğini belirtti.

 

Öğrencilerin ve velilerin kayıt sürecini sorunsuz tamamlamaları için her türlü imkânın oluşturulduğunu kaydeden Eyigün, "Kayıtlar esnasında öğrencilerimizden hiçbir ücret talep edilmiyor. Ayrıca öğrencilere küçük sürpriz hediyeler veriyoruz ve öğrenci kimlik kartları da anında kendilerine teslim ediliyor. Öğrenci velilerimizin rahat refakat edebilmeleri için serin bir ortamda kendilerine ikramlarımız oluyor, arzu ettikleri takdirde ise personel eşliğinde araçlarla kendilerine kampüsümüzü tanıma imkânı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

 

Kayıtlar 5 gün sürecek
Dicle Üniversitesi kapalı spor salonunda sabah 08.00 ile akşam 17.00 arasında yapılacak olan kayıt işlemleri, toplam 5 gün devam edecek.
Tıp fakültesi, diş hekimliği fakültesi eczacılık fakültesi öğrencilerinin kaydı ile başlayan program çerçevesinde kayıtlara her fakülte veya yüksekokul için bir gün ayrıldı.

 

Önyargıyla Diyarbakır'a ve Dicle Üniversitesi'ne gelmedik
Adana'dan Diyarbakır'a geldiğini belirten ve Dicle Üniversitesi diş hekimliği fakültesini kazandığını dile getiren Mutlu Kaya, Diyarbakır'a ve Dicle Üniversitesine geldiği için çok mutlu olduğunu ifade etti.

 

İstanbul'dan geldiğini ve hiçbir önyargısının olmadığını söyleyen Sena İnal ise, tercih döneminde puanının, İstanbul'daki üniversitelere girebilecek yeterlilikte olduğunu ancak yaptığı araştırma sonucunda Dicle Üniversitesi'nin köklü bir geçmişe ve donanıma sahip olduğunu fark ettiğini ve Dicle Üniversitesi'ne tercihleri arasında ilk sıralarda yer verdiğini ifade etti. (Hüseyin Yalçın/Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir