• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
Bursa'dan üniversitelilere ev sahipliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentteki üniversiteleri kazanan ve 2012-2013 eğitim öğretim yılı için kayıt yaptırmaya gelen çiçeği burnundaki üniversitelileri şehirlerarası otobüs terminalinde hediyelerle karşıladı. Kente ayak basan öğrencilere sürpriz yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 4 gün sürecek kayıt dönemi boyunca 12 bin öğrenciye hizmet vermeyi planladıklarını söyledi.

 

Bursa'daki üniversiteleri kazanan ve kayıt yaptırmak için bulundukları kentlerden yola çıkan öğrenciler, şehirlerarası otobüs terminalinde yiyecek-içecek ve Bursa'yı tanıtan kitaplarla karşılandı.

 

Terminale ayak bastıklarında Büyükşehir Belediyesi'nin üniversite standıyla karşılaşan öğrenciler, kendilerine takdim edilen hediyelerin ardından yine Büyükşehir Belediyesi'nce tahsis edilen öğrenci servisleriyle okullarına gönderildi.

 

Uygulamanın kayıt yaptırılacak 4 gün boyunca süreceğini ve bu süre zarfında yaklaşık 12 bin öğrenciye hizmet vermeyi planladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, öğrencilerin ilk kez geldikleri Bursa´da yabancılık çekmelerini önlemek istediklerini ifade etti.

 

Organizasyonda Uludağ Üniversitesi'nin Öğrenci Konseyi ile ortak hareket ettikğini, üniversiteden yaklaşık 150 gönüllü öğrencinin Büyükşehir Belediyesi'nce organize edilen bilgilendirme faaliyetlerinde yer aldığını söyleyen Başkan Altepe, "Bu yıl, başta Uludağ Üniversitesi olmak üzere Bursa Teknik ve Orhangazi üniversitelerinin ilgili bölümlerine kayıt yaptırmak isteyen ve Bursa´da okuyacak olan yaklaşık 12 bin öğrenci var. Büyükşehir Belediyesi olarak, aileleriyle birlikte ilk defa Bursa´ya gelen öğrencilerimizi karşılamak, onlara sıcak bir ev sahipliği yapmak, terminalde ´Hoş geldiniz´ demek, öğrencilerin üniversitelerine ulaştırılmasını sağlamak, onlara rehberlik hizmetini vermek ve kayıt sonrasında yardımcı olmak için de faaliyet gösteriyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

 

İstanbul´da yaşayan ve bu yıl Uludağ Üniversitesi İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nü kazanan Mertcan Koç, uygulamadan dolayı emeği geçenlere teşekkür etti. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir