• DOLAR 32.489
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2433.765
  • ...
Muş'a 57 doktor kadrosu verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - 52. Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY) kurasında, Muş'a 43 pratisyen hekim ile 14 uzman hekim kadrosu verildi. Muş'a kadrosu verilen pratisyen ve uzman hekimlerden, 15 pratisyen ve 10 uzman hekim Muş Devlet Hastanesinde görevlendirilecek.

 

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Muş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hacı Yusuf Güneş, 52. DHY kurasında Muş Kamu Hastaneleri Birliğine 43 pratisyen hekim, 14 uzman hekim kadrosu açıldığını söyledi. Türkiye ortalamasına bakıldığında bu rakamların Muş için gayet iyi olduğunu belirten Genel Sekreter Güneş, ''Yapılan bu yeni atamalar inşallah hepimiz için hayırlı olur. 5 Eylülde kurası çekilecek olan bu hekimlerimiz, Ekim ayında Muş'ta göreve başlamış olacaklar" dedi.

 

Güneş, 5 Eylül'de yapılacak atamalar sonucunda 6 pratisyen hekimin Korkut, 9 pratisyen hekim ile 3 uzman hekimin Bulanık, 6 pratisyen hekim ile 1 kardiyoloji uzmanının Malazgirt, 3 pratisyen hekimin Varto devlet hastanelerinde görevlendirileceğini söyledi.

 

52.DHY kurasında Muş'a atanan hekimlerin göreve başladıkları zaman daha kaliteli hizmet sunma imkânı bulacaklarını ifade eden Güneş, özellikle hastanelerin acil servis bölümlerinde büyük ölçüde rahatlama olacağını söyledi.

 

Bölge insanının mahremiyet konusunda hassas olduğu ve bu noktada Muş'ta özellikle kadın doğumda bayan doktor sıkıntısı olması nedeniyle vatandaşın rahatsız olduğu ve şikayet ettiğinin hatırlatılması üzerine Genel Sekreter Güneş, ''Bölge halkının konuyla ilgili hassasiyetlerinin farkındayız. Fakat bizim kadın veya erkek doktor seçme gibi bir hakkımız yok. Atamalar yapıldığında bize ne gönderiliyorsa biz onu kabullenmek zorundayız. İnşallah yeni yapılan atamalar ilimiz için hayırlı olur'' dedi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir