• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
`Başka Kültürlerin Etkisinde Kalmamak İçin Okuyun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Her yıl Mart ayının son haftası çeşitli etkinliklerle kutlanan Kütüphane Haftasının 47. Yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Kutlamalar çerçevesinde bugün saat 10.00`da İl Kültür Turizm Müdürlüğünde şube kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından organize edilen "47. Kütüphane haftası" kutlama programına Batman Valisi Ahmet Turhan, Emniyet Müdürü Hasan Ali Bilim, İl Milli Eğitim Müdür Şerif Akboğa ve çok sayıda öğrenciler katıldı.

Kütüphaneler Bilgiye Ulaşımını Sağlayan Kuruluşlardır

Kutlama programını düzenleyen İl Halk Kütüphane Müdiresi Derya Ilga yaptığı konuşmada 47. Kütüphane haftasının çeşitli etkinliklerle kutlandığını ve Halk kütüphanelerinin her yaş ve seviyedeki vatandaşların çeşitli konularda yararlanmalarına yardımcı olan ve bilgiye ulaşımlarını sağlayan kuruluşlar olduğunu söyledi. Kütüphanelerin amaçlarını sıralayan Ilga, "Kütüphanelerin önemli bir yeri olan kaynakları en iyi şekilde tanıtmaktır. Daha fazla vatandaşlarımızın faydalanması ve kütüphaneleri güçlendirmek amaçlanıyor. Kütüphanelerde her türlü yayın ve kültür var. Okuma alışkanlığı bireysel ve toplumsal olarak sağlanması halk kütüphanelerin amaçlarındandır." Dedi ve halkın eğitiminin hiç bir zaman okullarla sınırlı olmadığını söyledi.

"Hayatta Başarılı Olmanın Püf Noktası Okumaktır"

Kütüphane haftasını kutlayarak konuşmasına başlayan Vali Ahmet Turhan, Kütüphanelerin teşvik edilmesi gerektiği ve önemini vurguladı. Hayatta başarı olmanın tek yolu sınavları kazanmak olmadığını söyleyen Vali Turhan, "Eğer hayatta başarılı olmak veya daha mutlu olmak istiyorsak okumamız gerekiyor. Mümkün olduğu kadar okumak hayatta başarılı olmanın püf noktalarından biri." dedi. "Başka kültürlerin etkisinde kalmayıp kültürümüzün yok olmasını istemiyorsak okumalıyız. " diyen Vali Turhan, il Milli Eğitim Müdürlüğü`nün kitap okuma projesine de değinerek projenin faydalı olduğunu belirtti.

Vali Ahmet Turhan`ın konuşmasının ardından en çok kitap okuyup dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. En çok kitap okumada dereceye girip birinci olanlara dizüstü bilgisayar verildi. Verilen hediyelerin akabinde yeni kültür merkezinde şube kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

M. Salih Özcan - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir