• DOLAR 32.602
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2494.194
  • ...
Saldırgan İslama Karşı Savaş İstemiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Oslo`da 92 kişiyi öldüren Norveçli zanlının Avrupa`yı İslamiyet`ten korunmak için savaşa çağıran bin 500 sayfalık bir manifesto yayınladığı ortaya çıktı. Zanlı manifestoda saldırıyı nasıl planladığını da anlatmış.

Norveç`teki bombalı ve silahlı saldırılarıyla 100`e yakın kişiyi katleden Anders Behring Breivik`in saldırıları 2009 sonbaharından bu yana planladığı bildirildi.

AFP`nin ulaştığı günlükte Breivik`in kişiliğine de ilişkin birçok ayrıntı görülebiliyor.

İngilizce yazılan ve "Bir Avrupa Bağımsızlık Bildirgesi-2083" başlıklı günlüğe "Andrew Berwick, Adaletsever Şövalyelerin Komutanı" olarak imza atan Breivik, günlüğünün bir bölümünde, Norveçli ve gerçek adının Anders Behring Breivik olduğunu açıklıyor.

Günlükte, başlıca hedefin Sosyal Demokrat partinin yıllık toplantısı olduğunu yazan Breivik, Avrupa`da hedef alınacak ülkelerin de listesini yaptığı, ülkelerde yaşayan Müslümanların sayısına göre yapılan sıralamada Fransa`nın ilk sırada olduğu görülüyor.

1500 sayfada saldırgan, Norveçlileri ve Avrupa`yı Müslüman göçmenlere ve çok kültürlülüğe karşı savaşa çağırıyor.

Zanlı, göçmen ve müslümanlara karşı savaşta, bir milyondan fazla kişinin ya öleceğini ya da yaralanacağı tahmininde bulunuyor..

Manifestoda Breivik Londra`da 2002 nisanında katıldığı aşırı sağcıların bulunduğu bir toplantıdan da bahsediyor.

Günlüğe göre, o toplantıya 8 avrupa ülkesinden 9 temsilci katılmış. Anders Breivik saldırı günü ne yapacağını, nasıl giyineceğini önceden planlamış.

Saldırganın, "Solaryuma git, taze görün, saçlarını tıraş et, en güzel giysilerini giy, yanına rastgele, spor ve askeri elbiseler al" yazması dikkat çekici.

Saldırgan manifestosunda, bomba yapımını da tarif ediyor. bomba yapımının detaylarını, İzlediği bazı televizyon programlarının içerisine serpiştirmiş. O programlar arasında Eurovision şarkı yarışması da var.

Norveçli manifestosunda, terörün kitleleri uyandırma aracı olduğunu ve İkinci Dünya Savaşı`ndan bu yana en büyük canavar olarak nitelendirilmeyi beklediğini de belirtiyor

Günlük, "Sanırım bu son girişim (internete) olacak. Bugün 22 Temmuz Cuma, saat 12.51" diye sonlanıyor.

YouTube`daki video

Ayrıca yine Andrew Berwick adıyla YouToube`a 3 ay önce bir video eklendiği de öğrenildi.

12 dakikalık videoya "Tapınak Şövalyeleri 2083" adı verildiği de yer alan bilgiler arasında.

Videonun YouTube tarafından cumartesi günü kaldırıldığı belirtiliyor. Ancak daha önceden videoyu izleyip indirenler farklı isimler altında videoyu yaymaya devam ediyor.

Videoda komünist yönetim, marksist düşünce yapısı eleştiriliyor ve Birleşmiş Milletlerin komünist bir yapı olduğu iddia ediliyor. Avrupa Birliği yerine "Eurabian Union" ifadesi kullanılıyor. Tarihte Müslümanlara karşı savaşmış Hıristiyan liderlerden örnekler veriliyor. Videonun sonlarına doğru Breivick`in fotoğrafı da görülüyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir