• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...
‘Öfkeli` İspanyollar Madrid`e Ulaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İspanya’da mevcut siyasi ve ekonomik sisteme karşı düzenlenen eylemler kapsamında, Barcelona, Valencia, Cadiz, Burgos, Coruna ve Bilbao’dan yola çıkan yüzlerce kişi, Madrid`e ulaştı.

19 Haziran’da başlayan yolculuk 34 gün sürdü. 6 ayrı koldan Madrid’e giriş yapan yürüyüşçüler, Madrid’in merkezindeki Sol Meydanı’nda coşkuyla karşılandı.

Eylem, M15 hareketince düzenlendi. Grup, yerel seçimlere bir hafta kala, 15 Mayıs`ta ülke genelinde gerçekleştirdiği gösteriler nedeniyle bu ismi aldı. M15, İspanyol Devrimi, Demokrasi Şimdi ve Öfkeliler olarak da tanınıyor.

SOL MEYDANI GÖSTERİLERİN MERKEZİ

Aralarında 680 kilometrelik yol yürüyenlerin de olduğu muhaliflerin, Madrid’e ulaşmasıyla, geçtiğimiz 15 Mayıs’ta protestoların ilk başladığı yer olan Sol Meydanı, yeniden gösterilerin merkezi haline geldi.

Madrid’e yürüyerek gelenleri karşılamak için Sol Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerde toplantılar düzenleyen Öfkeliler, krize karşı çözüm önerilerini yineledi.

Meydanda toplanan ayrıca, benzer protestoların yapıldığı Yunanistan, Fransa, Hollanda ve İtalya gibi ülkelerdeki meydanlarda toplanan muhaliflerle video konferans yaptı.

etha

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir