• DOLAR 32.499
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2491.326
  • ...
Karadeniz`de Dereler Taştı, Evleri Su Bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Giresun`da sağanak yağış nedeniyle şehir merkezinde bulunan bazı evleri su bastı, çok sayıda köy yolunda heyelan ve toprak kayması meydana geldi.

Kentte aralıklarla yaklaşık 1 saat süren sağanak yağış, su baskınlarına neden oldu. Esenbük Mahallesi`nde çok sayıda ev zarar görürken mahalledeki suyu tahliye etmek için Giresun-Dereli Karayolu ulaşıma kapatılarak yolda kanal açıldı.

Denizlerde av yasağının sona ermesiyle yeni av mevsimini açan Karadenizli balıkçılar da sezonun ilk günü fırtına engeline takıldı. Karadeniz bölgesindeki balıkçıların büyük çoğunluğu yağışlı ve denizdeki etkili dalga sebebiyle sezonun ilk günü denize açılmadı. Bazı balıkçı tekneleri ise kısa bir turun ardından av yapmadan limanlara geri döndü.

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan avlanma yasağı, bu gece saatler 00.00’ı gösterdiğinde sona erdi. Aylarca yaptıkları hazırlıkların ardından ‘Vira Bismillah’ diyerek bu gece denize açılmayı planlayan balıkçılara fırtına engel oldu. Karadenizli balıkçıların büyük çoğunluğu denizdeki elverişsiz hava şartlarından dolayı sezonun ilk günü ava çıkmadı. Etkili dalga ve rüzgara rağmen denize açılan bazı balıkçı tekneleri ise kısa bir turun ardından ağ atmadan limanlara döndü.

Araklı Limanı’ndan teknesiyle denize açılan balıkçı Yusuf Uzun, sezonun ilk günü denizden eli boş dönen balıkçılardan. Rüzgar ve yağmura rağmen av durumu görmek için denize açıldıklarını söyleyen Uzun, rüzgarın şiddetini arttırması ve fırtına uyarası nedeniyle limana döndüklerini ifade etti. Samsun, Sinop ve Ordu’daki balıkçılarla görüşmelerinde fırtına nedeniyle onların da bir çoğunun ava çıkmadığı bilgisini aldıklarına dikkat çeken Uzun, “Sezonun ilk günü hava muhalefeti nedeniyle ava çıkamadık. İnşallah ilerleyen günlerde iyi olur. Yaz mevsimindeyiz, 1-2 saat eser, sonra keser. Kestiği zaman da ava çıkarız” dedi.

Denizde az miktarda balık gördükleri bilgisini veren Uzun, bunda denizin dalgalı olmasının etkili olduğunu söyledi. İyi sayılacak boyda hamsi ve palamut gördüklerini anlatan Uzun, yeni sezondan umutlu olduklarını sözlerine ekledi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir