• DOLAR 32.584
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2417.64
  • ...
Pasinlerde Kur`an Ziyafeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pasinler kapalı spor salonunda İlçe Müftülüğü tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ve 1001 Hatim Duası programı 3 bin kişinin katılımıyla yapıldı.


Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Selim Yazıcı, Dinayet İşleri Başkanlığının 87. kuruluş yıldönümüne de rast gelen bu programın İlçe Müftülüğünce önceleri sadece Binbir hatim duası olarak yapıldığını geçen yıl birincisini başlattıkları Kuran-ı Kerim ziyafetinin bu yıl ikincisini düzenlediklerini söyledi.


Müftü Yazıcı, Kuran-ı Kerim gönüllere rahmet, mağfiret doldurduğunu, herkesin evinde, camide ve her yerde bol bol Kuran-ı Kerim okuması gerektiğini, düzenlemiş oldukları programa katılan herkese teşekkür ettiğini ifade etti.


İlçe kapalı spor salonunda düzenlenen Binbir Hatim Duası ve Kur`an Ziyafeti programında, daha sonra Kur`an-ı Kerim`i güzel okuma kapsamında uluslararası yarışmalarda dereceye giren hafızlardan 2004 yılı Dünya 1. Mustafa Kızılcaoğlu, 2010 yılı Kur`an-ı Kerim`i Güzel Okuma Yarışması Dünya 1. Ali Tel, İstanbul Eyüp Sultan Cami İmamı Metin Çakar, Kur`an-ı Kerim`den çeşitli sureler okudular.


Kuran-ı Kerim Tilaveti programında ayrıca Ali Tel, Metin Çakar ve Mustafa Kızılca okudukları Ezan-ı Muhammed iyeyle programı izlemeye gelen misafirlere duygulu anlar yaşattılar.


Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Eski Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Yusuf Atlaş, İl Müftü Yardımcısı Osman Yazıcı, İl Müftülüğü Kuran Kursları Müdürü Köksal Durdu, Yakutiye Müftüsü Dr. İhsan İlham, Uzundere Müftüsü Kadir Koçak, Tortum Müftüsü Celal Büyük, İspir Müftüsü Yavuz Koçak, Hınıs Müftüsü Mehmet Ali Bal, Çat Müftüsü Mehmet Şirin Ayış, ve 3 bine yakın vatandaş katıldı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir