• DOLAR 32.576
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2434.785
  • ...
Tarsus'ta gerginlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN -Tarsus'ta araç trafiğine kapalı olan Yarenlik Alanında Emek Partisi, ÖDP, Halkevleri, SDP, TKP ve TKP1920 tarafından organize edilen "Suriye'ye Müdahaleye Hayır" konulu basın açıklamasının ardından, polisin alanda sol fraksiyonlara ait bir gazetenin satışını yapmak isteyen TKP üyelerine ceza yazmak istemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı.

 

Halk Eğitim Merkezi önünde toplanıp yarenlik alanına doğru yürüyüşe geçen grup basın açıklamasında, ABD emperyalizminin Ortadoğu'ya yönelik saldırgan politikasını ve Ak Parti iktidarının Suriye'ye müdahale konusundaki tavrını kınadı!

 

Gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından Yarenlik Alanı'nda izinsiz olarak gazete satışını yapan TKP üyelerine polis çevreye rahatsızlık verdikleri gerekçesiyle Çevre ve Kabahatler Kanununa muhalefetten ceza kesmek istedi.

 

Ceza yazılmak istenmesine tepki gösteren grubu dağıtmak isteyen polis biber gazı ile müdahale etti. Polisin biber gazlı müdahalesine karşı "Savaşa hayır barış hemen şimdi!" sloganıyla karşılık veren grup alandan ayrılmayarak, polisin tavrını sloganlarla protesto etti.

 

Öte yandan kullanılan biber gazından grupta bulunan bir genç olumsuz şekilde etkilendi ve hastaneye kaldırıldı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir