• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
Yangından Çocuk Kurtarana Tutanak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Denizli`de dün 5 katlı binada çıkan yangın sırasında, balkon demirlerine tırmanarak, dumandan etkilenen 1 aylık bebeği sırtına sarıp indiren Hüseyin Varol hakkında ``kendisinin ve başkalarının hayatını tehlikeye atmak ve görevli memurun görevini engellemek`` suçlamasıyla tutanak düzenlendiği öğrenildi.

Hüseyin Varol, gazetecilere yaptığı açıklamada, evden dumanların yükseldiğini görünce koşarak olay yerine gittiğini, ailenin çığlık atmasından etkilenerek 1 aylık bebeği kurtarmaya karar verdiğini anlattı.
Bebeği kurtaracağına inandığını ifade eden Varol, sözlerini şöyle sürdürdü:

``Çocuğu o halde görünce her şeyi göze alarak tırmanmaya başladım. Annesinin elinden aldım, tişörtle sırtıma sardım, Allah`ın takdiriyle indik. Burada amacım birilerin mağduriyetini gidermek. O anda bir cesaret geldi ve tırmandım. Çıkarken kendi ölümümü göze aldım. O bebek 15 katlı binada olsa yine tırmanarak kurtaracaktım. Bu insanlık görevi. Kim olsa yapardı.``

İnşaatlarda iş bulduğu zamanlar çalıştığını kaydeden Varol, ``Askerde komando olarak öğrendiğim bazı şeyleri burada uygulayarak bebeği dumanlar arasından kurtardım`` dedi.

Varol, hakkında ``kendisinin ve başkalarının hayatını tehlikeye atmak ve görevli memurun görevini engellemek`` suçlamasıyla tutanak düzenlendiğini de söyledi.

Bu arada hastaneye kaldırılanların tamamının taburcu edildiği bildirildi.

Denizli`de dün 5 katlı binada çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürülmüş, dumandan etkilenen 1`i bebek 7 kişi hastaneye kaldırılmıştı. Hüseyin Varol, balkon korkuluklarının demirlerinden 5. kata tırmanıp gömleğiyle sırtına sardığı bebeği, bir kat aşağıya indirmişti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir