• DOLAR 32.348
  • EURO 35.153
  • ALTIN 2308.536
  • ...
Seçimlerde Başörtülü Adaylar da Olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti, önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde başörtülü adaylar göstermek için çalışma başlattı. Partinin hukukçu kurmaylarının araştırmasında yasal engel olmadığı görülünce, seçimlerde başörtülü adaylara da yeşil ışık yakıldı.

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre; 2014 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde `başörtülü adaylar` belediye başkan adayı olarak gösterilecek. Başörtülü adaylar, özellikle AK Parti`nin güçlü olduğu ve seçimi kazanma ihtimalinin yüksek olduğu yerlerden aday yapılacak. Başörtüsüne yönelik ilk hamle belediye seçimlerinde yapıldıktan sonra sıra milletvekillerinin seçileceği genel seçimlere gelecek. Başörtülü adaylar İstanbul ve Ankara gibi çok sayıda vekilin seçildiği ve seçilme ihtimalinin yüksek olduğu illerden gösterilecek.

AYIPLAR BİR BİR KALKIYOR

28 Şubat döneminde yaşanan başörtüsü mağduriyetinin giderilmesine yönelik Meclis`te torba yasayla atılan adımların ardından kamuda başörtüsü serbestliğinin sağlanması için çalışmalar sürüyor. AK Parti kurmayları tarafından hazırlanan ve önümüzdeki günlerde Başbakan Tayyip Erdoğan`ın açıklaması beklenen `Demokratikleşme Paketi`nde kamuda başörtüsünü yasak kılan yönetmeliğe neşter vurulması ve devlet memurlarını ilgilendiren 657 sayılı yasada da kıyafet serbestliğinin güvence altına alınması bekleniyor. Kamuda başörtüsüyle ilgili bu düzenlemeler yapılırken, AK Parti ayrıca başörtülü vekillerin Meclis`te olabilmesi için önemli bir çalışma başlattı.

YASAL ENGEL BULUNMUYOR

AK Parti`nin hukukçu kurmaylarının yaptığı çalışmada, Meclis içtüzüğünde kadın vekillerin `başörtülü` bir şekilde parlamentoda bulunmalarının ve milletvekilliği görevini yapmalarının önünde herhangi bir yasal engel bulunmadığı tespit edildi. TBMM`de başörtülü vekil olabilmesi için tek şartın seçimlerde başörtülü olarak aday gösterilen bir kadının seçilmiş olması gerekiyor. Başörtülü seçildikten sonra Meclis`te görev yapmalarında bir engel kalmıyor.

AK Parti`nin, başörtülü vekil ve belediye başkan adayı gösterirken daha çok partinin kuruluşundan bu yana teşkilatlarda çalışmış isimleri tercih edeceği kaydedildi.

AK Parti`nin bu adımı atmasında kamoyunda yüzde 80`leri aşan bir desteğin etkili olduğu dile getiriliyor. Yapılan araştırmalarda, AK Parti`ye oy vermeyen başta MHP, BDP olmak üzere CHP seçmeni de dahil çok farklı toplum kesimlerinden destek geldiği öğrenildi.

YENİŞAFAK

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir