• DOLAR 32.589
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2499.378
  • ...
`Batı`nın Suriye`ye müdahalesi daha büyük kaoslara neden olur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - ABD ve Batı ülkelerinin Suriye`ye müdahalesinin bölgede daha büyük kaoslara neden olacağının altını çizen Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Fatih Evyapan, Suriye`deki insani krizin çözümü için İslam ülkeleri olan Türkiye ve İran`ın birlikte hareket ederek inisiyatifi ele almaları gerektiğini vurguladı.

ABD ve diğer Batılı işgalci devletlerin Afganistan, Pakistan, Irak, Libya, Mali ve Mısır`da yaptıkları nedeniyle çok iyi tanıdıklarını ifade eden AGD Şube Başkanı Evyapan, "Amerika ve İngiltere ikilisinin öteden beri buralarda; Suriye, İran ve Türkiye de gözü olduğunu biliyoruz. Sık aralıklarla bu bölgede ırk ve mezhep üzerinden emellerini gerçekleştirmek için çaba sarf ettiklerini de biliyoruz" dedi.

Bölgede olan kaos ortamının batı dışında kimseye faydası olmadığını belirten Evyapan, "Mutlak surette Türkiye`nin İran ile iyi münasebetler geliştirerek Suriye`de İnisiyatifi ele almalı. Bu iki İslam ülkesi öncülüğünde diğer İslam ve bölge ülkeleriyle birlikte yanan ateşi söndürebilir, kaos bitirebilir" diye konuştu. (Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir