• DOLAR 32.378
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.675
  • ...
Adıyaman`da Mısır ve Suriye protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde, cuma namazının ardından Demokrasi Meydanı`nda toplanan kalabalık, Mısır ve Suriye`deki olayları protesto etti. Ellerindeki döviz ve pankartlar ile slogan atan grup, saldırıda ölenler için dua etti. Kalabalık adına açıklama İHH üyesi Nurullah Demir, "Siz ey iman edenler Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların birbirilerinin dostudur. Sizden her kim onları dost edinirse o, onlardan olur. Şüphesiz Allah zalimler topluluğuna hidayet vermez.

Muhakkak ki Allah en doğru söyleyendir. Çok değerli kardeşlerim Hakkı haykırmak, hakkı hatırlatmak ve hakkın gerçekleşmesi için gereken çabayı göstermek inanan her Müslüman`ın boynunun borcudur. Herkes batılın, yani sahte olanın taraftarı olsa da bize düşen, tek başımıza kalsak bile, her zaman hakkın yanında olmak ve en doğru olanı ifade etmektir.

İşte bu mübarek maksadın sadece birlikte namaz kılmanın olmadığı; asıl maksadın dünya Müslümanlarının sorunlarını, sıkıntılarını bir araya gelip konuşmak, onların dertleriyle dertlenmek" dedi. Kalabalık, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir