• DOLAR 32.332
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2285.146
  • ...
`ABD ve Batı`nın asıl niyeti ortadadır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Cuma namazı sonrası Hz Ömer Camii avlusunda bir araya gelen yüzlerce kişi, ellerinde taşıdıkları R4BİA işareti ve çeşitli pankartlarla Mısır direnişinin yanında olduklarını belirttiler.

Açıklama öncesi kısa bir konuşma yapan Serhad FM sunucularından Levent Dalgın, Müslümanların içinde bulunduğu durumu anlattı.

Daha sonra İnisiyatif adına basın açıklamasını okuyan Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, AB ve ABD`nin Suriye konusunda ortaya koydukları tavrın "Ne muhalifler kazansın ne de Eset kazansın kazanacaksa, İsrail kazansın, AB çıkarları kazansın" tavrı olduğuna dikkat çekti.

Arvas, yeryüzünü kana bulayan canilerin yılarca emperyalist tahtlarını korumak için doğunun zavallılaşmış yerli yöneticilerini kullandıklarını belirterek, "Mısır firavunlar tarihinden sonra ne böyle kendi halkını kıyımdan geçiren bir zalim görmüş ne de bu zalimlere karşı meydan okuyan şanlı direnişe tanık olmuştur. Müslüman Kardeşler şanlı davaları için canlarını ortaya koymaktan geri durmamışlardır. Bugün burada şehit Seyit Kutup`un şehadetinin yıl dönümü münasebetiyle başta kendisine İhvan`ın tüm liderlerine ve meydanlarına çekilmeyen tüm direniş erlerini selamlıyoruz" dedi.

2 yıldır Suriye`de yüz binden fazla kadın çocuk ve erkeğin öldürüldüğünü ve bir hafta önce atılan Sarin Gazı`yla binlerce insan daha katledildiğini hatırlatan Arvas, "Kadın, çoluk-çocuk demeden kendi halkını katleden Esed`e karşı tüm dünya sus pus olmuştur. Kınama gayretinde bile bulunmayan bu zavallılar bu katliamı boş gözlerle seyretmişlerdir. İki yıldır bu zulmü seyredenlerin bugün kalkıp askeri müdahaleye başvuracak olması yaşadıkları vicdan azabından mı? Yoksa kimyasal silahlarının, dostları İsrail tehdit edecek bir noktaya gelmesinden midir bilemiyoruz? Ancak AB ve ABD`nin Suriye`de sergiledikleri tavır ne Esed kazansın ne muhalifler kazansın kazanacaksa İsrail kazansın AB çıkarları kazansın olmuştur" diye konuştu.
 
"Esed`i durdurma bahanesiyle müdahale edecek olan ABD ve Batı`nın asıl niyeti apaçık ortadadır" diyen Arvas, bunun onların emperyalist hesaplarını örtmeyeceğini ifade ederek, "Vanlı Müslümanlar olarak diyoruz ki; her yer Adevviye`dir, her yer Nahda`dır. Ne zulme buyun eğeriz ne zalimden yana oluruz" şeklinde konuştu.

Açıklama Hz Ömer Camii İmamı Emin Akan tarafından okunan dua ile son duldu. (Murat Dalgın/Mehmet Aldemir İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir