• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
Mağdur yaşlılar yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Silvan`a yaklaşık 5 km uzaklıkta bulunan Çardak (Şıfqet) köyünde evleri harabeye dönen, içi oturulmayacak halde ve kış aylarında yıkılma tehlikesiyle baş başa kalan Başeğmez çifti yetkililerin ve hayırseverlerin yardımını bekliyor.

 

İlke Haber Ajansı (İLKHA) olarak ulaştığımız Abdulbaki ve Emetullah Başeğmez çifti, bir çocuklarının katledildiğini diğer iki çocuklarının da evlenerek uzaklara gittiklerini söyleyerek yetkililerden yardım istediler.

 

Evlerinin oturulamayacak derece kötü durumda olduğunu ifade eden Başeğmez, " Evimiz her an yıkılacak durumda. Bizimde gidecek başka bir yerimiz olmadığı için mecburen oturmak zorundayız. Önümüz kış ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çünkü kışın gelmesiyle evimiz sular altında kalabilir." İfadelerini kullandı.

 

Bir gözünün görmediğini ifade eden Başeğmez, " Akrabalarımız var ama onlarda bize bakmıyor, halimiz içler acısı bir durumdadır. Evimiz her an yıkılabilir, evin içerisinde doğru dürüst hiç bir eşyamız yok yetkililerden ve duyarlı tüm Müslümanlarda bize yardım yapılmasını istiyoruz." İfadelerini kullandı.

 

Başeğmez son olarak, dileyenlerin gelip mağduriyetlerini kendi gözleriyle görebileceklerini söyleyerek, devletten, sivil toplum kuruluşlarından ve yetkililerden yardım istediklerini söyledi. (Yusuf Batı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir