• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.584
  • ...
Yeni Bursa Valisine kuşbakışı brifing
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın yeni Valisi Münir Karaloğlu'na kentin tanıtımını gökyüzünde yaparak yatırımlarla ilgili brifing verdi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Altepe ile helikopterle yapılan inceleme gezisinde, Bursa'nın kent merkezindeki tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarını da kuşbakışı inceledi.

Bursa'yı havadan gözlemleyen Vali Karaloğlu, yatırımlarla ilgili Başkan Altepe'den detaylı bilgi alarak kenti daha yakından tanıdı. Büyükşehir Belediyesi'nin UEFA standartlarında Bursa'ya kazandırdığı stadyum inşaatına hayran kalan Vali Karaloğlu, özellikle Uludağ ve Göller bölgesindeki doğal güzelliklerin büyüleyici olduğunu söyledi.

Bursa'nın büyük bir kent olduğunu söyleyen Altepe, "Bursa, önemli bir metropol. Bursa'nın tüm alanlarını kısa sürede tanımak mümkün olmuyor. Büyükşehir Belediyesi'nin kentin dört bir yanında yatırımlarının olmasından dolayı yeni Vali'mize Bursa'yı havadan tanıtmak istedik ve güzel bir tur yaptık. Bursa merkezini, barajlarını ve Uludağ bölgesini tanıttık. Bursa'nın resmini yukarıdan en güzel şekilde gördük" diye konuştu.

"Bursa'yı tanımaya ihtiyacım var"
Vali Münir Karaloğlu, Bursa'yı yakından tanımaya ihtiyacı olduğunu ifade ederek, "Bugün Büyükşehir Belediyesi'nin devam eden yatırımlarını ve Bursa'yı havadan görme fırsatı bulduk. Bursa'nın çevresini, Uludağ'ı ve tarihi eserlerin bulunduğu bölgeyi inceledik. Benim şehri tanımaya ihtiyacım var. Bu nedenle bu fırsatı sunan Başkan Altepe'ye teşekkür ediyorum" dedi.
Vali Karaloğlu, Bursa'nın metropol bir kent olmasından dolayı, diğer ilçeleri de kapsayan bu tür birkaç gezi daha düzenleyeceklerini söyledi.

Büyükşehir'e nezaket ziyareti
Büyükşehir Belediyesi yatırımlarının havadan incelendiği gezi öncesinde Bursa Valisi Münir Karaoğlu, Altepe'yi Heykel Tarihi Belediye Binası'ndaki makamında ziyaret etti. Vali Karaoğlu, bu görüşmede de Bursa'da Büyükşehir Belediyesi'nin imza attığı yatırımların dikkat çekici nitelikte olduğunu söyledi. Bursa'yı tanımaya çevre ilçeleri gezerek başladığını anlatan Vali Karaoğlu, Başkan Altepe'yi çalışmalarından dolayı tebrik etti. İlçelerin ardından kent merkezine odaklanacağını kaydeden Vali Karaoğlu, Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Valiliği'nin bundan sonra da ortak çalışmalara imza atacağını ifade etti.

Başkan Altepe ise Bursa'yı Vali Karaloğlu'nun destekleriyle ve el birliğiyle daha yaşanabilir ve çağdaş standartlara ulaştıracaklarını söyledi. Başkan Altepe, ziyaretin sonunda Vali Karaoğlu'na el yapımı bir Bursa bıçağı hediye etti.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir