• DOLAR 32.5
  • EURO 34.58
  • ALTIN 2477.742
  • ...
Seyyid Kutub ve Mısır Direnişi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


İSTANBUL- Mısırlı Müslümanların zalim cuntaya karşı direnişi, Türkiye'de yapılan çeşitli etkinliklerle desteklenmeye devam ediyor. Mısırdaki Müslümanlara destek bağlamında yapılan programlardan biri de Başakşehir ilçesinde gerçekleştirildi. Başakşehir Sular Vadisi'nde yapılan "Seyyid Kutub ve Mısır Direnişi" programı Feyzullah Akyol'un okuduğu Kuran-ı Kerim ve mealiyle başladı.

"Mısır'da ve Suriye'de Müslümanları katleden katiller Ashabı Uhdud'a benzemektedir"
47 yıl önce şehit edilen Seyyid Kutub'un Resulullah döneminden bu yana ilk kez cahiliye toplumu ifadesini kullandığını ve içinde yaşadığımız ulus devletlerin batılı devletlerin bir kurmacası olduğunu anlatan Hamza Türkmen, batılı sömürgeciler tarafından oluşturulan yapay sınırlar içinde yaşadığımızı söyledi. Türkmen, ümmeti yeniden diriltmek için Seyyid Kutub'un 1964 yılında Yoldaki İşaretleri yazdığını ve bu kitabın dünya istikbarı ve Mısır firavunu Nasır tarafından tehdit olarak görüldüğünü ve O'nun bu yüzden şehid edildiğini vurguladı. Hamza Türkmen, İhvan'ın şu anki mürşidi Muhammed Bedii'nin Seyyid Kutub şehit edildiğinde 17 yaşında olduğunu ve onunda o zaman 9 yıllık işkencelerle dolu bir hapis hayatı yaşadığını belirtti.

Türkmen konuşmasının devamında şu görüşleri belirtti; "Seyyid Kutub, Fizilal'i Kuran tefsirinin Rad suresi bölümünde bu tefsiri insanları Kuran-ı Kerimle buluşturmak için yazdığını ve insanlar Kuran'ı tertil üzere okumaya başladıklarında bu tefsirin sadece bir araç haline geleceğini söylemiştir. Şu anda Mısır'da ve Suriye'de Müslümanları katleden katiller Ashabı Uhdud'a benzemektedir ve bu katillere karşı direnen Müslümanlar İslam tarihine, dünya tarihine geçeceklerdir. İHH ve Yardım Eli dernekleri bu ülkelerdeki Müslümanlara yardım göndermektedir"

Allah'ın ipine sarılmadığımız için zalimlerin bizim başımıza musallat olduğunu aktaran Abdurrahman Dilipak, mazlumlara yardım ettiğimizde, mallarımızı Allah rızası için harcadığımızda, Allah'ın bizlere kat kat karşılığını vereceğini söyledi. Dilipak, Türkiye'nin son 1,5 yılda Somali başta olmak üzere yoksul ülkelere 7 milyar dolar yardım ettiğini ancak Türkiye'de sigaraya yılda 10 milyar dolar harcandığını vurguladı. Geceye katılanlardan sigara içenlerin sigarayı bırakmalarını isteyen Dilipak'ın çağrısına uyanların, sigara paketlerini sahneye doğru fırlatmaları ilginç görüntüler oluşturdu.

"Kuran-ı Kerim, Allah ile kul arasında bir sözleşmedir"
Dilipak, Kuran-ı Kerim'in Allah ile kul arasında bir sözleşme olduğunu vurgulayarak, Kuran'ı anlayarak okumamız ve şahitliğini yapmamız gerektiğini belirtti. Dilipak, konuşmasının ilerleyen bölümlerinde SeyyidKutub'un yazdığı Fizilali Kuran, Yoldaki İşaretler, Din Budur, İstikbal İslam'ındır, İslam'da Sosyal Adalet, Kuran'da Kıyamet Sahneleri, Kuran'da Edebi Tasvir isimli eserlerini saydı. Dilipak, konuşmasının sonunda yeni bir dünyanın mümkün olduğunu ve bu yeni medeniyetin öncü kadrolarının da Müslümanlar olacağını belirtti.

Gecenin sonunda sahneye çıkan Grup Yürüyüş, başta son albümü Hurriya'dan olmak üzere birçok ezgiyi seslendirdi. Özellikle çocukları sahneye çıkararak söyledikleri marşlar renkli görüntüler oluşturdu. Program, Kunut duası ve sloganlarla sona erdi. (Enes Durmaz/ İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir