• DOLAR 32.33
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2301.135
  • ...
Karlıova'da okul isyanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Karlıova ilçesi Toklular köyünde bulunan 380 öğrenci kapasiteli ilk ve ortaokulun güçlendirme çalışmaları köy halkını isyan ettirdi. Güçlendirmenin sağlıklı yapılmadığını iddia eden köy sakinleri, bu şekilde yapılacak okula çocuklarını göndermeyeceğini söyledi.

 

Tepkilerini dile getirmek için okul bahçesinde toplanan köy halkı, ihalenin ardından güçlendirme çalışmaları başlayınca okulun temelinde su ortaya çıktığını belirterek, çalışmaların durdurulmasını istedi.

 

Toklular köyü muhtarı Fesih Kışlakçı, "Bingöl Valiliğine, İl Özel İdaresine, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuruda bulunduğunu ancak konu ile ilgili görevlendirilen jeoloji mühendisinin köye gelmeden masa başında rapor hazırladığını" iddia etti.

 

"İkinci Çeltiklisuyu vakasının yaşanmasını istemiyoruz"
Kışlakçı, "Bizim tek isteğimiz, tek derdimiz çocuklarımıza sağlıklı bir okul yapılsın. Mayıs ayından beridir söylüyorum beni dinleyen yok. Çocuklarımız sağlıklı bir okulda eğitimlerine devam etsin, ben bu durumu hem yetkililerle hem de basınla paylaştım ama sesimizi duyan yok. Çocuklarımızın kaderi Çeltikisuyu çocuklarının kaderi gibi olmasın" dedi.

 

Ankara'dan mühendisler gelip inceleme yapsınlar
İtirazlar sonucu okulun radyan temelle güçlendirileceğinin söylendiğini ancak yapılanın radyan temelle alakası olmadığını belirten Kışlakçı, "Ankara'dan müfettişleri getirsinler inceleme yapsınlar eğer onlar sağlıklı bulurlarsa biz de bunu kabul ederiz" ifadelerini kullandı.

 

Köy sakinlerinden Ahmet Çevik ise, "5-6 yaşlarındaki çocuğu biz nasıl bu okula güvenerek gönderebiliriz. Taşımalı eğitim ise bizi zor durumda bırakır kiminin 6 çocuğu var biz başka yerlere gönderemeyiz" dedi.

 

Köy sakinlerinden Halim adlı vatandaş ise, "Eskiden yapılmış bir okul olabilir ama güçlendirme çalışmalarında okulun inşaatında düz ve ince demirler kullanılmış. En azında mühendisler gelip bir kontrol etsinler. Eğer yapılan incelemede okul için endişelenecek bir durum yoksa biz razıyız" dedi.
Köylü yetkililere basın yoluyla tepkilerini gösterdikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı. (Bülent Temiz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir