• DOLAR 32.594
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2422.59
  • ...
Aralık Ayı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aralık kim bilir manen bir kapı eşiği, kışın habercisi soğuk demlerin ilk başlangıcı ve aralık ayın bir dönüm noktası oldu. Kış ayının kendisini gösterdiği kuzey yarım kürede 2008 Aralık ayın sonlarında Gazze saldırıya uğradı 22 gün süren savaş kamuoyunda arap baharı olarak bilinen halkların başkaldırısının başlangıcı olarak tarihe geçti.
 

Savaş yıkımdır ve acıdır Gazzede yaşanan onca acı ümmete hayat olmuş halklara direniş ve umut olmuştur. Yıkılmaz denilen hatta dokunulmaz kabul edilen değerleri ve ezberleri altüst etmiş. Mavi Marmara Gazze yolunda demir aldı, Tunus ta üniversite mezunu seyar satıcı ilk ateşi yakınca ışık ta Mısır da yemen de hayat bulmuş.
 

Ter ve gözyaşı ve kan topraga düşünce hayat olurmuş bütün dünya bunu gördü bu uğurda çaba gösteren emek harcayan umut besleyenleri şükranla anıyoruz. Aralık kim bilir manen bir kapı eşiği , kışın habercisi soğuk demlerin ilk başlangıcı ve Aralık ayın bir dönüm noktası oldu. 2008 Yılında Gazzede şehit olanların ruhları şad olsun hakka giden yolda açtığınız çığır ümmete ışık olmuştur.

Tarih: 23 Aralık 2012

 

Diyar / Diyarbakır – Yaş: 27

Bu haberler de ilginizi çekebilir