• DOLAR 32.541
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2424.479
  • ...
Merhaba Rumeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Genç Mehir Vakfı binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Genç Mehir Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Av. Şevket Üzer, Kuzey Kıbrıs ve Fas`tan sonra çalışmalarını Balkanlar`da gerçekleştirdiklerini söyledi. Üzer," Evlad-ı Fatihan olarak bilinen Balkanlarda Türkiye genelinde katılan onbeş sivil toplum kuruluşu ile birlikte Kosova, Karadağ ve Sırbistan`da bir takım inceleme ve değerlendirme gezilerine katıldık. Balkan Müslümanlarının yaşam şekillerini, sorunlarını, bizden ve ülkemizden beklentilerini yerinde inceleme fırsatı bulduk. Oradaki Müslümanların ileri gelenleriyle istişare ve değerlendirme toplantıları yaptık. Yaptığımız toplantıların neticesinde Türkiye`den beklentilerinin ne derece büyük olduğunu anladık. Bu nedenle `Elveda değil merhaba Rumeli` sloganıyla rotamızı Balkanlara yöneltme kararı aldık.
Balkanları tanımamıza vesile olan Balkan İşbirliği ve İslam dünyası sivil toplum Genel Merkezine teşekkür ediyoruz. Faaliyetlerimiz Balkanlar başta olmak üzere Müslümanların yaşadığı diğer yerlerde de devam edecektir" dedi

Genç Mehir Vakfı Genel Başkanı Cengiz Çivi de yaptığı konuşmada,"Balkanlarda yaptığımız gezide ileri gelenlerinden biri bizden on genç istedi. Ve dedi ki `Biz bu on genci evlendirelim işlerini de biz kuralım sadece buradaki Müslümanlara İslami yaşantılarıyla örnek olsunlar. Çünkü maddiyattan ziyade maneviyat desteğine ihtiyacımız var` Biz Genç Mehir vakfı olarak sadece evlendirme yardımı değil manevi ve kültürel değerlerimizin canlandırılması çalışmalarında da bulunacağız. Şu anda toplumun en büyük sıkıntısı gençliğin gidişatı ve buna paralel olarak yaşantıların olumsuz yöne doğru gitmesidir. Bu konuda sağlıklı evliliklerin nasıl yapıldığı ve boşanma sebeplerini ortadan kaldırma konusunda yardımcı olmaya çalışacağız. Yakında inşallah Fas`ta yüz çifti evlendireceğiz." ifadelerini kullandı.(İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir