• DOLAR 32.448
  • EURO 34.462
  • ALTIN 2472.736
  • ...
İran`dan Türkiye`ye sürpriz teklif
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bigdeli, İran ve Türkiye`nin bölgedeki bütün sorunlara birlikte bölgesel bir çözüm yolu bulabilmesi gerektiğini vurgulayarak, Türkiye`ye İran ile birlikte hareket etme çağrısında bulundu.

BATILILARIN OYUNUNU BİRLİKTE BOZABİLİRİZ

Büyükelçi Bigdeli, "Biz birlikte batılıların, bölgenin düzenini bozan komplolarını da bozabiliriz. Diğer taraftan da Müslümanların arasını açmak, o yöndeki projeleri de gün yüzüne çıkarıp bertaraf edebiliriz. Biz onların İslam dünyasını zayıf düşürmekte kendilerine eşlik etmememliyiz" şeklinde konuştu.

SURİYE MESELESİ BİR DÜNYA SORUNUDUR

Bigdeli, Suriye sorununun tek Suriye`ye ait bir sorun olarak değerlendirilmemesi gerektiğinin altını çizerek, "Suriye meselesi şu anda dünyamızın parçasının bir sorunudur. Büyük oyunu göz önünde bulunudurmayan taraflar, sorunu başka şekilde ele alacaklarsa kesinlikle yanılacaktır" dedi.

Batılı ülkelerin, Müslümanların uyanışı karşısında bölgedeki kendi konumlarını korumak peşinde olduklarını ileri süren Bigdeli, batılı güçlerin bölge ülkelerinin içinde sorun yarattığına ve Müslüman ülkeler arasına nifak soktuğuna işaret etti.

TÜRKİYE VE İRAN SURİYE İÇİN ORTAK HAREKET ETMELİ

Büyükelçi Begdeli, Suriye`deki çatışmaların daha da uzun sürmesi halinde bölgedeki ülkelerin güç ve kapasitesini zayıflatacağını savunarak, sorunun çözümü için İran ve Türkiye`nin ortak çözüm bulma yönünde ortak hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

TÜRKİYE, MISIR VE İRAN İSLAM`IN TEMEL DİREĞİDİR

Mısır`daki son gelişmeleri de değerlendiren Bigdeli, ``Mısır halkının ABD ve batının baskı ve dayatma planından çıkmaları, onurlu bir çaba olmuştur. Dolayısıyla şu anda Msır`daki koşullar özellikle son katliam bütün İslam dünyasını endişlendirmiştir. Ümit ediyorum ki Müslüman ülkeler, özellikle Türkiye ve İran, tutumlarını birbirine yakınlaştırır ve Mısır halkının bu haklı mücadelesinde başarıya ulaşması için yardımcı olabilir. İran, Türkiye ve Mısır, İslam dünyasının üç önemli ve temel direğidir" diye konuştu.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir