• DOLAR 32.699
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2499.283
  • ...
İstanbul`daki metro hattı 800 kilometre olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Çekmeköy`de yapılan yatırım ve hizmetlerin tanıtım, temel atma ve açılış töreni yapıldı. Açılışta konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 7 Eylül`de Olimpiyat Komitesi`nin 2020 Olimpiyatları`nın yapılacağı şehri açıklayacağını hatırlatarak, "Ben de orada olacağım. İnşallah İstanbul`a müjdeli bir haberle döneceğim. İstanbul Olimpiyatlara hazır" dedi.
 
Çekmeköy Kent Parkı`nda yapılan törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş`ın yanı sıra, AK Parti Milletvekili Oktay Saral, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
"Ortadoğu`da yürekleri dağlayan olaylara şahit oluyoruz"
Törende konuşan Topbaş, Ortadoğu`da yaşanan olaylara değinerek, "Dünyanın birçok noktasında ve yakın coğrafyada yürekleri dağlayan hadiselere şahit oluyoruz. İnsanlık onuruna yakışmayan bu olayları kabullenmek mümkünü değil" diye konuştu.
 
"İnsan hayatını hiçe sayan bir takım gelişmelere birlikte tanıklık etmekteyiz" diyen Topbaş konuşmasına şöyle devam etti: "21. Yüzyıl dediğimizde modernleşmiş, gelişmiş ve küresel köy dediğimiz bir dünyada bütün insanların mutlu olacağı bir dünyayı konuşmamız gerekirdi. Maalesef her gün onlarca ve yüzlerce insanın hayatını kaybettiği hadiseleri öğrenmekte ve bunlara tanıklık etmekteyiz. Maalesef demokrasi ve insan hakları ayaklar altına alınmakta ve bunları görmekteyiz. Bir tarafta menfaatleri uğruna doğrulara sırtını dönenler var, diğer tarafta her şeyi göze alarak hakkı ve hakikati yüksek sesle haykıranlar var."
 
"Yüreği yanmayanın gözü yaşarmaz"
"Sadece kendi ülkesinin geleceğini değil bütün dünyanın geleceğini düşünen liderlere ihtiyaç var. Mazlumun yanında olan bir yönetim anlayışına ihtiyacımız var" diyen Topbaş, Hz. Mevlana`nın "Yüreği yanmayanın gözü yaşarmaz" sözünü hatırlattı.
 
İstanbul`un dünyada her yönüyle hayranlıkla takip edildiğini ve hız kesmeden İstanbul`a her alanda yatırım yapmaya devam ettiklerini dile getiren Topbaş, "İstanbul`a yapılan yatırımların toplamı 60 Milyar TL. Bugün de burada Çekmeköy Kent parkı ve Mecidiye Parkı, Mimar Sinan ve Köknar Caddesi`nin düzenlemesinin açılışını yapıyoruz. Aynı zamanda Çekmeköy Alemdağ Sosyal ve Kültürel Tesisinin temeli atıldı. Bir de Çekmeköy`e modern nikah salonu yapıyoruz. Büyükşehir olarak Çekmeköy`e 10 yılda yaptığımız yatırımlar toplamı da yaklaşık 340 Milyon TL" diye konuştu.
 
Topbaş, biten ve yapımı devam eden metro hatlarından da bahsederek İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin ulaşımla ilgili yaptığı hizmetleri anlattı. "Siz görmüyorsunuz ama şu anda binlerce insan yeraltında bu tarafa gelmek için çalışıyor, karıncalar gibi. Paris`te 400 km, Tokyo`da 500 km, New York`ta 800 km metro hattı var. İstanbul`da bizim hesapladığımız 800 km`yi bulacak. New York seviyesine gelecek bir metro ağı"
 
"Olimpiyatlara hazırız"
Eylül ayının ilk haftasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`la birlikte Arjantin`de olacaklarını hatırlatan Topbaş, "İnşallah önümüzdeki Eylül ayının ilk haftasında, Arjantin`de sonuçlar açıklanacak. Ayın 5`inde ben buradan gideceğim. Sayın başbakanımız da Rusya`dan oraya geçecek ve buluşacağız. Biz hazırız. Hazırlıklarımızı yaptık. Olimpiyat komitesi geldiğinde onlara verdiğimiz metro hatları, yani olimpiyatlarla ilgili ulaşım sistemleri esasında bizim programımızda olan sistemler. Olimpiyatlar bize verildiği takdirde ekstradan yatırımımız gerekmiyor. Mevcutları yapıyoruz. Var olanlar yetecek hale geliyor. Sadece Haydarpaşa`da açılış seremonisi yapmak için bir stat yapılacak belki. Onun dışında ciddi bir yatırım olmayacak. İnşallah İstanbul`a müjdeli bir haberle döneceğim. İstanbul Olimpiyatlara hazır" diye konuştu. (Enes Durmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir