• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyanet`ten Başbakan`a  `Alevi Açılımı` Raporuna Yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşte Diyanetin`in yalanladığı haber...

Son yasama paketi çerçevesinde gündeme gelecek Alevi açılımı ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez`in raporu geçtiğimiz günlerde Başbakan Tayyip Erdoğan`a bizzat sunduğu öğrenilirken, çalışmada "devrim" gibi önerilerin yer aldığı belirtildi. Diyanet raporunda, aleviler için "eşit haklar" istendi. Başbakan Erdoğan`ın da tekliflere olumlu yaklaştığı ifade edildi. İşte o taleplerden bazıları:

YENİ YAPI: Din İşleri Yüksek Kurulu kurulsun. Bu yapı Bakanlık olarak kurgulansın ya da Başbakan Yardımcılığı`na bağlı olsun. Diyanet bu yapı altında bulunsun. Diyanet gibi aleviler de benzer bir yapılanma ile bu Kurul`a bağlansın. Tüm cemevleri ve dedeler bu yapıya bağlı olsun. Dedeler, imam, müezzin ve müftü gibi kamu görevlisi olsun.

EŞDEĞER KAYNAK: Alevilerin sorunları elektrik, su yada cem evleri ile dedelere kamu yardımının çok ötesinde. Bu yüzden sorunların tespiti ve çözümünü yeni kurulacak yapı sağlasın.

CEMEVLERİNE STATÜ: İbadethane tanımını ne devlet ne de Diyanet yapabilir. Hangi inançtan olursa olsun, kişiler ibadetlerini nerede yapıyorsa oraya ibadethane denilebilir. Bu çok doğal. Aleviler cemevlerini ibadethane olarak tanımlıyorsa, karşı çıkmanın gereği yok.

SÖZ SAHİBİ OLSUN: Din İşleri Yüksek Kurulu sadece aleviler veya Diyanet değil, toplumdaki tüm diğer azınlık inançların ihtiyaç ve sorunlarının çözümü için de çalışsın. İnanç ve ibadet özgürlüğü önündeki tüm sorunların kaldırılması noktasında aktif bir yapıda olsun.

Kaynak: Takvim

Diyanet`ten `Alevi Açılımı` haberlerine yalanlama

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Diyanet`ten Cesur Öneri", "İşte Alevi Açılımı" başlıklarıyla yayımlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Diyanet, bugün bazı gazetelerde yer alan "Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı Alevi Raporunu Başbakanlığa sunduğu" iddiaları üzerine yazılı açıklama yaptı.

Haberlerin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Başkanlığımızın haberlere konu edildiği şekliyle Başbakanlık makamıyla paylaştığı herhangi bir rapor söz konusu değildir. Bilindiği gibi Diyanet İşleri Başkanlığı, din ve vicdan özgürlüğünün hem teminat altına alınması hem de genişletilmesiyle ilgili atılacak adımların her zaman yanında olmayı, insan hak ve hüriyetlerinin bir gereği olarak görmektedir."


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir