• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
Van Merkez İHL yerine 33 derslikli yeni okul
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Mart ayında yapımına başlanan okuldaki çalışmaları takip etmek ve eğitim yılına yetiştirilmesi için çalışmaları incelemek amacıyla Van'a gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi heyeti, Van İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına'yı makamında ziyaret etti.

 

Merkez imam hatip yerine 600 kişi kapasiteli yeni okul
Burada konuşan Van İl Milli Eğitim Müdürü Kına, Hayırseverler ve devlet tarafından eğitim camiasına kazandırılmış birçok okulun yanında yapımı halen devam eden birçok okulun bulunduğunu belirterek, "Van'a yatırım yapan kamu kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarımıza ve hayırsever vatandaşlarımıza eğitim camiası adına şükranlarımı sunuyorum. Bu kuruluşlarımızdan biri de Van Merkez İmam-Hatip Lisesi yerine; 33 derslikli, 6 labotuvar, 410 kişilik konferans salonu, spor salonu olan modern bir okul ve 600 kişilik kapasiteli bir pansiyonu yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'dir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi depremin ilk gününden itibaren Van'a el uzattı. Her konuda yardımcı olmak için seferber oldular. Belediye heyetinin bugün gerçekleştirdiği ziyaret için teşekkür ediyorum" dedi.

 

Okuldaki yapım çalışmaları hakkında genel bilgilerin paylaşılması sonunda, Van İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına ve İBB Genel Sekreter Yrd. Abdurrahman Uçak okulda yapılması gereken eksiklerinde en kısa zamanda bitirilerek 16 Eylül günü eğitim yılına yetiştirilmesini istediler.

 

Gerçekleştirilen ziyarete Van İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, İBB Genel Sekreter Yrd. Abdurrahman Uçak, Fen İşleri Daire Başkanı Fatih Mehmet Sarıcı, Yapı İşleri Müdür Yrd. Mehmet Özçelik, Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Rençber, İnşaat Mühendisi Kadir Gök Boyraz, YTY İnşaattan Fatih Yörük hazır bulundu. (Nihat Bozkurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir