• DOLAR 32.523
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2426.641
  • ...
Manisa Adevviye Nöbetini Devretti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Manisa sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenledikleri "Mısır İçin Direniş, İnsanlık İçin Diriliş" mitinginin son günü Manolya Meydanında yapıldı.
 
Mısır`da yaklaşık 2 ay önce cuntacı general Sisi`nin batı ve Siyonist İsrail desteğiyle gerçekleştirdiği darbeyi ve Suriye`deki Baas rejiminin katliamlarını telin ve protesto etmek ve İslam coğrafyasındaki Müslümanların kanayan yarasına duyarlı olmak için organize edilen etkinliğe ilgi büyüktü. Sık sık tekbir, tevhid kelimeleri ve sloganlarla konuşmalara destek verildiği gece coşkulu geçti.

Geceye gelen davetliler İslam alemindeki şehitler için meydanda dağıtılan Kur`an cüzleri ile topluca hatim okudular.
 
Programda konuşan İlim Yayma Cemiyeti temsilcisi Recep Özgüvenç, "Arakan`da Müslümanlar katlediliyor katilleri Budistler. Doğu Türkistan`da Müslümanlar katlediliyor suçları lailaheiallalah demek. Bunların katilleri de komünist ateistler. Suriye`de, Mısır`da Müslümanların kanları akıtılmaya devam ediyor, katilleri tağut azgınlar, kuklalar, işbirlikçi cunta. Görüyoruz kanı akıtılan hep Müslüman, kanı akan hep Müslüman. Kanı akıtan ise İslam`ın belirttiği gibi kafir. Farklı dinlerden, farklı görüşlerden olsalar da Müslüman`ın kanını akıtmaya devam ediyorlar. Bundan bin dört yüz yıl evvel Hz. Peygamber (as) "küfür tek millettir demişti. Bizler de Müslümanlar olarak tek vücut tek millet olmak zorundayız. Cemaatçi, dernekçi, hizipçiliği bir kenara koyup lailaheillalah kelimeyi tevhidin etrafında toplanmak zorundayız. Cenabı Hak Kur`an-ı Kerim`de `Bütün Müminler kardeştir` buyuruyor. Biz bu kardeşlik hukuku etrafında toplanmak mecburiyetindeyiz. İslam birliğini kurup yeniden dirilmek tağuta karşı, zulme karşı dik durmak durumundayız. Bir şehrin meydanları ıssız, insanları sessiz ise, sokakları duygusuz, sabahları hareketsiz ise, kaldırımları bereketsiz ise yolları izsiz ise o şehrin meydanlarını dua, dua doldurmak gerek. İşte biz de bu gün bu şehrin meydanlarını dua, dua doldurmak için burada toplandık. Mazlum şehirlere dualar göndermek için buradayız" dedi.
 
İzmir`den geceye destek vermek için gelen Grup Şüheda ezgileri ile programa renk katarken Genç Hareket Üyeleri sahnede Rabia isimli şiirlerini okudular.
Program da araştırmacı yazar İbrahim Yıldırım kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasına meydandaki davetlileri selamlayarak başladı. Haksızlık karşısında susmanın dilsiz şeytanlık olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bizler haksızlığa karşı en asgari tepkiyi burada ortaya koyuyoruz. Sizler buna şahit oluyorsunuz. Buraya sizler gelerek her türlü takdiri her türlü teşekkürü hak etmiş insanlasınız" dedi.
 
Program Kur`an-ı Kerim ve İslam alemi için yapılan dualarla son buldu. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir