• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
Siyasete Yeni Bir Soluk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son zamanlarda oldukça sıcak ve bir o kadar da yoğun bir gündemin içerisindeyiz.

Bir yandan Ortadoğu"da ki diktatoryal rejimlerin yıkılmasına yönelik yapılan mücadeleler bir yandan da ülkede ki siyasal gelişmeler ve Ortadoğu politikasına yönelik aktif diplomatik ve askeri çalışmalar Türkiye"yi son zamanlarda en çok konuşulan ülke konumuna getirdi.
Her iki noktada da TV ve internet sitelerine oldukça sıcak ve bir o kadarda yoğun haberler düşüyor. Nabız her geçen gün biraz daha hızlı ve bir o kadarda sıcak atıyor.
Ortadoğu"da ki sıcak ve hızlı gelişmeler komşu ve uzak devletlerin Ortadoğu politikasına yönelik projelerinin her gün değiştiriyor. Daha düne kadar Esed"e destek veren Rusya, şimdi Esed"in en az zararla nasıl gitmesi gerektiğinin yollarını aramakta.
Ülke içi siyasal ve askeri gelişmeler de bir o kadar sıcak. Nato"nun patriotları kurulmak için yola çıkarken Enerji Bakanının Kuzey Irak Federal bölgesine yapacağı ziyaret uçak kalktıktan sonra Bağdat yönetimi tarafından reddediliyor.
İç siyasetin sıcak gelişmelerinden bir tanesi de, Kapatılan Mustaza-Der"in başlattığı Mustazaflar Hareketi"nin bu ay içerisinde siyasi hayata adım atacağı yönündeki gelişmeler. Önümüzdeki günlerde kurucu üyeler tarafından iç işleri bakanlığına kurulması yönünde başvuru yapılacak. Açılacak yeni partinin ismi de belli: Hür Dava Partisi. Kısa adı: HÜDA PAR.
Beklenen haber üye ve gönüllülerinde heyecan yaratırken bazı kesimlerde de oldukça endişe yarattı.
Henüz resmi olarak kurulmamasına rağmen haber medyada oldukça yankı buldu. Tartışma programları, röportajlar, haber bültenleri HÜDA PAR"ın ismiyle doldurdu ekranlarını.
Kuruluş aşamasında oldukça yankı bulan bu karar, açılışta çok daha büyük gündem yaratacağa benziyor. Bu konuda medya oldukça karalama yapıyor. Seveni de sevmeyeni de…
Ekranlara, gazete sayfalarına, haber siteleri ve ajanslarına haberler yoğun olarak düşüyor. Tüm bunları irdelerken HÜDA PAR"ın öçok dikkat etmesi gerekir.

Bazı militarist sol düşünceli siyasal örgütlerin ve islami söylemleri ile kendilerini topluma tanıtan bazı sağ görünümlü milliyetçi çizgide siyaset yapmaya çalışan örgütlerin HÜDA PAR"ı özellikle milliyetçi bir çizgiye çekme çabaları.
Her ne kadar kendinden emin bir şekilde olaylara ve sorunlara İslami bir bakış açısı ile yaklaşmayı kendilerine ilke edindiklerini söyleseler de HÜDA PAR"ın bu noktada yine ince bir siyaset yapması gerekir.
Özellikle tabanının daha çok bölgemiz olması itibarı ile HÜDA PAR"ı kendilerine rakip gören bazı siyasi yapılar, HÜDA PAR"ı ne yaparsa yapsın kendini Kürdistani bir parti olmaktan öteye geçemeyeceğini vurgulamaları aslında HÜDA PAR"ın Türkiye genelinde siyaset yapmalarını engellemeye yönelik kurgulanmış siyasi bir söylemdir.
Çünkü daha kuruluş aşamasında bu denli yankı uyandırmaları HÜDA PAR"ın kendilerini siyaset sahnesinden sileceği korkusunu uyandırıyor.
HÜDA PAR siyasete atılmışsa elbette ki kendisine yönelik siyasi oyunlarla karşılaşacaktır. Ancak bu oyunlarda çok dikkatli olması gerekir. Çünkü karşı taraf ile kendisinin ahlaki kriterleri aynı değildir.
Her şeyden öte HÜDA PAR"ın kendisine amaç edindirdiği ilke siyasi partiler gibi oy toplamak değil, toplumun ıslahına yönelik çalışmalarda bulunmak, bu yönde temsiliyet sorunu yaşayan inançlı kesimin sorunlarını gerek ulusal gerek uluslar arası platformlarda dile getirmektir.
Belirtiğimiz iki noktadan çok daha fazlası ekranlara takıldı. Ancak sözcülüğünü üstlenenler gerçekten kendilerinden beklenilenin çok daha üzerinde güzel cevaplar verdiler. Özellikle temsiliyet ve camianın geçmişine yönelik sorulan sorulara verilen cevaplar oldukça somut ve doyurucuydu.
Önümüzdeki günler siyaset sahnesi oldukça kızışacağa benziyor. Ne diyelim! Özelde Bölgemiz genelde Türkiye için hayırlı olsun.

 

Tarih: 18 Aralık 2012

Yusuf Kenan / Şırnak – Yaş: 24
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir