• DOLAR 32.346
  • EURO 35.164
  • ALTIN 2309.069
  • ...
SON DAKİKA
`Suriye meselesini çözecek olan Müslümanlardır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Suriye`de kimyasal silah kullanıldığı iddiaları üzerine müdahale planları yapan Batı ve ABD`nin Suriye meselesini çözemeyeceğini belirten Özay İlhan, bu sorunu çözecek olanın İslam ülkeleri olduğunu belirterek, İslam ülkelerinin harekete geçmeleri gerektiğini söyledi.
 
"Suriye meselesini çözecek olan batı, İsrail, ABD ve NATO değildir"
Suriye meselesinin iki buçuk yıldır devam ettiğini ve ülkede zamanla çeşitli tarafların ortaya çıktığını hatırlatan İlhan, "Suriye meselesini çözecek olan batı değildir veya İsrail, ABD, NATO değil. Batı hiç değildir. Suriye meselesinin çözümünü uzakta aramaktan öte ülkemizin önderliğinde İran, Mısır diğer İslam coğrafyası ülkeleri bir araya gelip bunu çözebilir. İslam birliği dışında hiçbir kuvvet orada bir çözüm getiremez." dedi.
 
ABD Irak`ta ne kadar kimyasal buldu?
Suriye deki olayların ABD ve batının müdahalesiyle bitmeyeceğini anımsatan İlhan, "2003`te Amerika, Irak a müdahale etti. Aradan 10 yıl geçti hala olaylar devam ediyor, hala Irak`ta bombalar patlıyor. Bugün Irak 3 parçaya bölünmüş durumda. Irak`ta birçok kadının ırzına geçildi. ABD Irak`ta ne kadar kimyasal silah yada kitle imha silahı buldu?" diye sordu.
 
"Nihai hedef `Büyük Orta Doğu Projesi`dir"
D8`lerin öneminin yeni yeni ortaya çıktığını ileri süren İlhan, "Eğer Amerika oraya müdahale ederse çevre ülkeleri de etkileyecektir. Buradaki nihai hedef `Büyük Orta Doğu Projesi`nin alt yapısını hazırlamaktır." iddiasında bulundu.
 
"Kimyasal üreten Suriye değil Almanya`dır"
Kullanılan Sarin gazının Almanya`da üretildiğini aktaran İlhan, "Kimyasal Suriye`da değil Almanya`da üretiliyor. Aslında olayların gelişmesine baktığımızda müdahale kararı kimyasalın incelemesi dahi yapılmadan alınıyor. Bu da bunu yapanları çok net olarak ortaya koymaktadır. ABD dışında burada kimyasal kullanabilecek herhangi bir ülke Suriye içerisinde herhangi bir grup da yoktur.
 
"3. haçlı seferleri başlamıştır"
3. haçlı seferinin başladığını öne süren Özay İlhan, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "Bunun dünya savaşına dönüşmemesini temenni ediyoruz. İnşallah İslam coğrafyası ülkeleri bir araya gelip ki bu şerde hayır olduğunu düşünüyoruz. Bir girişim başlatmalarını temenni ediyoruz." (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir