• DOLAR 32.583
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2423.199
  • ...
"Bölgedeki eczane açığı tam olarak bilinmiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Türk Eczacıları Birliği (TEB) tarafından yapılan bir araştırmada İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyükşehirler eczane kotasını doldururken, Ağrı, Ardahan, Batman, Bitlis, Hakkâri, Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Mardin, Muş, Şanlıurfa ve Van'da ise eczane açığı bulunduğu ortaya çıkmıştı.

 

Konuyla ilgili olarak sorularımızı yanıtlayan 38. Bölge Van Eczacılar Odası Başkanı Ahmet Murat Keçecioğlu, bölgemizdeki eczane açığının tam olarak bilinmemesiyle birlikte özellikle Bitlis ve Hakkâri illerinde ciddi bir açığın olduğunu belirtti.

 

3 bin 500 kişiye bir eczane?

Yeni yasanın henüz tam olarak uygulamaya konulmadığını aktaran Keçecioğlu, "Bu yasa 2011 yılında çıkmıştı. Yasa kapsamında nüfusa göre eczane sayısı planlandı. 3 bin 500 kişiye bir eczane düşecek şekilde bir düzenleme yapıldı. Buna göre de son nüfus sayımına göz önüne alınarak eczane sayıları ortaya konuldu. Batı illerinde bu kota dolu olduğu için buralarda eczane açılma durumu yok. Ancak eski eczanelerin devretme yetkileri var. Kotası dolmayan illerde yani Doğu ve Güneydoğu da bu yönde bir açıklık var." dedi.

 

Oda olarak Van, Bitlis ve Hakkâri illerine baktıklarını ifade eden Keçecioğlu, "Buralardaki açığı tam olarak şu an da bilemiyoruz. Özellikle Bitlis ve Hakkâri'de bayağı bir açığımız var." ifadelerini kullandı.

 

A. Murat Keçecioğlu, eczane açmak üzere batı illerinden kendilerine herhangi bir başvuru yapılmadığını belirterek, "Bölgedeki arkadaşlar başvuruyor. Bizler de elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz." diye kaydetti.

 

Öte yandan bölgede mevcut eczacıların dahi iş yapamadığı belirtiliyor. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir