• DOLAR 32.493
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2435.684
  • ...
Zazaca ve Kürtçe bölümlerine yoğun başvuru
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Yaşayan Diller Enstitüsü Başkanı Doç. Dr. Nusrettin Boleli, Zaza Dili Edebiyatı ile Kürt Dili ve Edebiyatı bölümlerine öğrenci başvuruları hakkında açıklamalarda bulundu.

Boleli, "Zaza Dili ve Edebiyatı bölümünde 20 tezsiz ile 5 tezli, Kürt Dili Edebiyatı`nda 20 tezsiz ile 5 tezli alım yapacağımıza dair ilan verdik. Bugün itibariyle yaklaşık 200 kişi başvuru yaptı" dedi. 

Zaza Dili ve Edebiyatı bölümünde tezli olarak başvuru yapanların sayısı 89, tezsiz 37; Kürt Dili Edebiyatı`nda tezli olarak başvuru yapan sayısı 55, tezsiz 20 civarında olduğunu açıklayan Boleli, "Kürt Dili Edebiyatı bölümüne başvuru yapanların çoğu il dışından geliyor. Hakkâri, Tatvan, Bitlis, Antep, Hatay, Kars, Iğdır, Van, Erzurum illerinden başvuru yapan öğrenciler var. 4 Eylül Çarşamba günü Bilim Sınavı`nı yapacağız. Yabancı dil yüzde on, Bilim sınavımızda yüzde yirmi etkileyecek" ifadelerini kullandı. 

Yapılacak sınav hakkında da bilgi veren Boleli, "Biz sınavlarımızı çok şeffaf yapacağız. Herhangi bir dedikoduya mahal vermemek için sınavımızı optik okuyucu ile okutacağız ve herkes kendi hakkına razı olacak inşallah. Sınavlarımızı test şeklinde yapacağız. Zazaca, Kürtçe ve İngilizce dillerinde 50`şer soru soruyoruz. Dört şıktan oluşacak sınavımızı ÖSYM tarzı yapacağız. Yaklaşık 20 gündür hocalarımızla sınavlar için soru hazırlıyoruz" şeklinde konuştu.
(Nihat Kanat/Enis Ağırbaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir