• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2309.58
  • ...
SON DAKİKA
İslami düğünde R4BİA işareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van`da birçok esnaf dükkânlarının camlarına R4BIA sembolünü asarken İslami düğünlerde de bu işaretin yapıldığı görüldü. Bu arada R4BİA işareti İslami düğünlerinde sembolü haline geldi. Van`da evlenen bir çift, düğün aracından R4BİA işareti yaptılar.
 
Son yılların en hızlı yaygınlık kazanan sembol olan R4BIA işareti milyonlarca internet kullanıcısının profil resmi olurken sosyal yaşamda da hızla yayılmaya devam ediyor.
 
Peki, bu işaret nasıl ortaya çıktı?
Kısa bir süre önce açılan ve üç dilde yayın yapan R4BİA sitesinde bu işaretin sahiplerinin 3 Temmuz`da yapılan askeri darbede şehit edildikleri belirtildi. Mısır tarihinin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı için kullandıkları oylarına, inançlarına, özgürlüklerine ve geleceklerine sahip çıkmak isteyen Mısır halkı, dünya tarihinde eşi benzeri olmayan sivil direniş ortaya koydu. Ve ilk defa Rabiatü`l Adeviyye Meydanı`nda yapılmaya başlanan R4BİA işaretinin kim tarafından başlatıldığı ve ya kimin fikri olduğu ise bilinmiyor.
 
R4BİA işareti ne anlama geliyor?
Arapçada `dördüncü, dört` demek olan R4BİA, İslam`ın ilk asırlarında Kudüs`te vefat eden, Allah`ın takvalı kullarından Rabiatü`l Adeviyye hanımdan gelir. Çünkü Rabia, ailesinin dördüncü evladı olduğu için bu ismi almıştı. Diğer bir anlamı da Muhammed Mursi, Cemal Abdunnasır, Enver Sedat ve Hüsnü Mübarek`ten sonra Mısır`ın dördüncü cumhurbaşkanı olmasıdır.
 
Ayrıca Tahrir Meydanı`nda darbeye destek vermek için toplananlar iki parmaklarıyla `zafer işareti` yaptıkları için Rabiatül Adeviyye meydanındakiler onlara benzememek için R4BİA işaretini yapmaya başladılar.
(Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir