• DOLAR 32.558
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2427.801
  • ...
İsrailliler panikte
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`de sivillere yönelik gerçekleştirilen kimyasal saldırıdan sonra başta ABD olmak üzere Batılı ülkelerin bu ülkeye yönelik askeri müdahale olasılığı üzerine İsrail`de panik havası başladı.

"İsrail a-yom" gazetesinin verdiği bilgilere göre, İsrail`de insanlar gaz maskesi alabilmek için saatlerce kuyruklarda bekliyorlar. Gazmaskeleri isteyen insanların çoğalmasıyla birlikte, bugünden itibaren gaz maskeleri dağıtılan ve gazmaskeleri gelen postaneler daha fazla mesaiye başladı.

Kuyrukta ön kısımlarda yer alabilmek için panik halindeki insanlar arasında tartışmalar yaşanıyor. Bazı şehirlerde bu tartışmaların kavgaya dönüştüğünü ve insanların birbirine saldırdıkları belirtiliyor. Küdüs`te "Adan" alışveriş merkezinde market sahiplerinin "gaz maskeleri herkese yetmeyebilir" açıklaması üzerine İsrailliler marketin kapısını kırarak kayıtsız gaz maskelerini aldılar. Saldırı üzerine market kapatıldı.

Öte yandan İsrailli yetkililer, dağıtılan gaz maskelerinin kutularını açmamaları yönünde insanları uyarıyor. Kutusu açılmayan gazmaskesi 25 sene geçerli iken kutusu açılan maskelerin bir yıl geçerli olduğu ifade ediliyor.

Olası bir kimyasal saldırı karşısında İsrail halkı yüzde 60 gereken gaz maskelerine sahip.
ABD`nin askeri müdahalesine karşı, İran ve Suriye`nin "İsrailli vururuz" tehdidi İsraillilerde büyük korkuya neden olmuş durumda.(Riyad Makayev-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir